Scandalul iscat de telefonul dat de premier procurorului general Ilie Botos, in cazul Dinu Patriciu, are urmari. Justitia nu mai vrea sa fie ""copilul orfan"" al societatii romanesti. Motiv pentru care ia masuri. VERIFICARI. Dupa ancheta declansat
Scandalul iscat de telefonul dat de premier procurorului general Ilie Botos, in cazul Dinu Patriciu, are urmari. Justitia nu mai vrea sa fie ""copilul orfan"" al societatii romanesti. Motiv pentru care ia masuri.

VERIFICARI. Dupa ancheta declansata de Consiliul Superior al Magistraturii pentru a verifica daca interventia lui Calin Popescu Tariceanu a fost ""imixtiune"" in actul de justitie, se anunta noi verificari. Numai ca de aceasta data ele se vor face la Departamentul National Anticoruptie si vizeaza telefonul dat de fostul prim-ministru Adrian Nastase sefului DNA, Daniel Morar (foto). CSM a confirmat ieri pentru Jurnalul National, prin Biroul de presa, ca procurorii inspectori ai Consiliului vor extinde cercetarile si asupra acestui caz. ""Va fi audiat si domnul Morar in legatura cu telefonul primit de la Adrian Nastase. De fapt, in legatura cu toate telefoanele primite"", ne-a declarat ieri reprezentantul Biroului de presa, Cristina Lita.
CONFERINTA. Reamintim ca in prima conferinta de presa de la instalarea lui in functie, seful DNA, Daniel Morar, a dezvaluit faptul ca a fost sunat de Adrian Nastase si a fost intrebat despre ce se intampla cu dosarul lui. La vremea respectiva, Morar i-a spus fostului premier ca dosarul sau privind terenul din Strada Zambaccian nu a fost redeschis. ""I-am spus insa ca nu pot sa dau un cec in alb nimanui!"", afirma Morar in conferinta de presa. El a spus apoi jurnalistilor ca i s-a parut normal ca Nastase sa il sune direct, deoarece ""si politicienii au dreptul sa ma sune, asa cum faceti dumneavoastra! (n.r. - jurnalistii)"". Chestionat ieri telefonic, Daniel Morar ne-a declarat: ""A fost un telefon legat strict de dosarul dumnealui, care intre timp a si fost redeschis. A fost o discutie simpla.
SI ILIESCU. Senatorul PSD Ion Iliescu a recunoscut ca atunci cand era presedinte a sunat la Parchetul General pentru a se informa de cazul fiului lui Ion Tiriac, anchetat in dosarul ""Cocaina"". ""Nu m-am interesat la Parchet decat atunci cand Tiriac m-a informat si am vrut sa stiu despre ce e vorba. Nu am vrut sa influentez nimic"", a declarat Iliescu. El a spus ca un presedinte si un premier au dreptul sa se informeze, si ca nu incalca astfel un principiu, ""nu inseamna ca se sugereaza Justitiei o anumita solutie"", adaugand ca Botos l-a sunat de mai multe ori.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.