Decizia instantei valcene de a o condamna pe Carmen Paunescu la doar 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru tragicul accident rutier in care au fost ucise trei persoane a fost deja contestata de procurori.
Vizibil revoltati de pedeapsa primi

Decizia instantei valcene de a o condamna pe Carmen Paunescu la doar 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru tragicul accident rutier in care au fost ucise trei persoane a fost deja contestata de procurori.
Vizibil revoltati de pedeapsa primita de sotia senatorului PSD, Adrian Paunescu, magistratii spun ca se tem ca acest lucru sa nu devina o practica obisnuita. O astfel de sentinta poate deveni un precedent periculos pentru dosarele in care sunt judecati autori ai accidentelor rutiere grave. Sentinta Judecatoriei Ramnicu-Valcea a fost contestata la Tribunalul Ramnicu-Valcea. Procurorii valceni vor colabora in sustinerea apelului cu cei din Craiova, care au instrumentat initial dosarul accidentului provocat de Carmen Paunescu.
In octombrie anul trecut, procurorii Parchetului Tribunalului Dolj au trimis-o in judecata pe sotia senatorului Adrian Paunescu, in urma accidentului pe care l-a comis pe 31 iulie 2004, soldat cu moartea a trei persoane si ranirea grava a alteia.
Camen Paunescu a fost trimisa in judecata pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava. Potrivit rechizitoriului, in 31 iulie 2004, in jurul orei 11.00, Carmen Paunescu a plecat din Bucuresti spre Craiova la volanul unui autoturism Hyundai Terracan, insotita de fiica ei, aflata pe locul din dreapta fata. In jurul orelor 14.00, intre localitatile Pielesti si Craiova, Carmen Paunescu a incercat sa depaseasca mai multe masini care circulau in aceeasi directie. Autoturismul ei s-a ciocnit frontal cu o Dacia Nova care venea din sens opus, condusa de Burlan Marin. Acesta, sotia si una dintre fiicele sale au fost ucise pe loc. Probele si expertiza tehnica au indicat ca sotia senatorului Paunescu s-a angajat intr-o depasire imprudenta.

Depasire periculoasa

Expertii au considerat ca accidentul nu s-ar fi produs in cazul in care femeia s-ar fi asigurat temeinic la angajarea in depasire sau putea fi evitat, daca aceasta ar fi recurs la alte manevre decat cele pe care le-a facut.
Fiica sotilor Burlan, Silvia, prin reprezentantul sau legal, s-a constituit parte civila in dosar, cerand patru miliarde de lei cheltuieli si daune morale. De asemenea, s-a constituit parte civila Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, cu suma de 82.403.590 de lei, reprezentand cheltuieli de spitalizare.
Minora a renuntat la plangerea civila impotriva acesteia, retragandu-si plangerea cu privire la despagubiri. Acest fapt a fost comunicat instantei, care a luat act de aceasta hotarare, acum o saptamana.
Procurorii au stabilit ca faptele comise de Carmen Paunescu intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare din culpa, dar nu au acuzat-o si de vatamare corporala din culpa pentru accidentarea minorei Ana Maria Paunescu, intrucat tatal acesteia nu a formulat plangere, potrivit informatiilor difuzate de Ministerul Public, in momentul trimiterii dosarului la instanta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.