Un "cadou" original a fost oferit musulmanilor de catre o grupare armata irakiana sustinatoare a Jihadului, cu ocazia sarbatorii Aid al-Fitr, care marcheaza sfarsitul Ramadanului: un site Internet a difuzat, joi, un scurt-metraj intitulat "Lunetistul
Un "cadou" original a fost oferit musulmanilor de catre o grupare armata irakiana sustinatoare a Jihadului, cu ocazia sarbatorii Aid al-Fitr, care marcheaza sfarsitul Ramadanului: un site Internet a difuzat, joi, un scurt-metraj intitulat "Lunetistul de la Bagdad". Filmul saluta "curajul" rebelilor si prezinta imagini ale soldatilor americani ucisi de tragatorul de elita numit "Juba".
Scurt-metrajul, cu o durata de aproximativ 15 minute, compileaza diverse secvente (insotite, ca fond sonor, de imnuri islamice), continand inclusiv imagini cu presedintele SUA, George W. Bush, aflat langa sicriele soldatilor acoperite cu drapelul american.
Conform peliculei, in decursul ultimelor 12 luni, "Juba" ar fi ucis 143 de soldati si cinci ofiteri americani, ranind alti 54 de soldati. Filmul nu aduce, insa, dovezi concrete.
Pe de alta parte, chipurile unor mari lideri ai lumii sunt prezentate in vizorul unui tragator. In aceasta postura apar presedintele american, George W. Bush, secretarul Apararii, Donald Rumsfeld, fostul administrator american civil in Irak, Paul Bremer, premierul britanic, Tony Blair, premierul japonez, Junichiro Koizumi, premierului australian, John Howard, si fostul prim-ministru spaniol Jose Maria Aznar. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.