Dinamo si-a micsorat mult sansele sa obtina un loc calificant in primavara europeana dupa infrangerea suferita joi seara la Sofia, cu Levski. A fost un esec dramatic, venit in ultimele secunde ale meciului, printr-un gol marcat de Emil Anghelov, plec
Dinamo si-a micsorat mult sansele sa obtina un loc calificant in primavara europeana dupa infrangerea suferita joi seara la Sofia, cu Levski. A fost un esec dramatic, venit in ultimele secunde ale meciului, printr-un gol marcat de Emil Anghelov, plecat dintr-o pozitie suspecta de ofsaid. Dinamo a surprins la Sofia printr-un joc prudent, mai degraba defensiv, in conditiile in care Levski nu a parut un adversar puternic. Impinsi de la spate de un public incendiar, bulgarii au dominat, au avut si cateva ocazii, nu foarte clare in prima repriza, iar Dinamo a replicat printr-o oportunitate uriasa, ratata de Zicu putin inainte de pauza. Baltoi a fost eliminat stupid dupa o ora de joc, pentru primirea celui de-al doilea cartonas galben, dar "cainii" s-au asezat mai bine in teren si au fost mai periculosi. Si Levski a ajuns mai usor la poarta lui Gaev, a trecut de doua ori foarte aproape de gol, iar Pulhac a irosit si el o sansa mare cu cinci minute inainte de final. In prelungiri a venit golul lui Anghelov, unul care va atarna ca o piatra de moara de gatul dinamovistilor. La vederea programului, imediat dupa tragerea la sorti, dinamovistii faceau calcule ca in primele doua jocuri, cu Heerenveen pe teren propriu, si in deplasare cu Levski, se pot scoate sase puncte, care ar califica echipa in primavara europeana. Cum s-a obtinut un singur punct, situatia devine foarte grea pentru "caini", care trebuie sa castige acum cel putin patru puncte in ultimele doua partide pentru a putea spera la un loc trei. Asta inseamna o victorie in "Groapa" cu TSKA Moscova, detinatoarea trofeului, si un egal pe terenul lui Olympique Marseille, obiectiv, asadar, destul de greu de atins. La finalul partidei de la Sofia, Andone a gasit de cuviinta sa-si apere jucatorii, apreciind ca acestia s-au luptat, dar au avut ghinion. "Cand pierzi in minutul 94 e frustrant. Daca marcam noi primii, castigam fara probleme, dar Levski este o echipa mai buna decat Heerenveen, chiar ne-a pus probleme astazi", a spus Andone. El a afirmat ca Dinamo nu a pierdut din cauza eliminarii lui Baltoi, dar nu si-a menajat elevul. "Este inadmisibil pentru un jucator de nivelul lui sa intre dur la un adversar stiind ca are cartonas galben. Mai am nemultumiri si fata de alti jucatori, dar prefer sa le tin pentru mine", a comentat Andone, care s-a enervat cand a fost intrebat daca va fi demis dupa acest esec. (B.G.)
LEVSKI SOFIA - DINAMO 1-0 (0-0)
E. ANGELOV (90+3)
Stadion: "Georgi Asparuhov"; spectatori: 22.000.
LEVSKI: Petkov - Milanov, Topuzakov (67 S. Angelov), Tomasic, Wagner - Telkiski, Eromoigbe, Borimirov, Bardon - Domovciski (78 E. Angelov), Koprivarov (67 Iovov). Antrenor: Stanimir Stoilov.
DINAMO: Gaev - Galamaz, Moti, Tamas, Pulhac - Fl. Petre, Margaritescu, Ad. Cristea, Grigorie (72 Fl. Bratu) - Zicu, Baltoi. Antrenor: Ioan Andone.
Cartonase galbene: Tomasic, Bardon (87) / Baltoi (28, 62), Moti (35), Pulhac (90), Zicu (90+1).
Cartonas rosu: Baltoi (62).
Au arbitrat: N. Ivanov - V. Lebedev, V. Semenov - toti din Rusia.
GRUPA F
LEVSKI SOFIA - DINAMO 1-0 (0-0)
E. Anghelov (90+3)
HEERENVEEN - TSKA MOSCOVA 0-0
Olympique Marseille a stat.
Clasament
1. Olympique 1 1 0 0 1-0 3
2. Levski 2 1 0 0 1-0 3
3. Heerenveen 1 0 2 0 0-0 2
4. Dinamo 2 0 1 1 0-1 1
5. TSKA 2 0 1 1 0-1 1
Au mai ramas de jucat: TSKA - Levski, Olympique - Heerenveen (24 noiembrie), Dinamo - TSKA, Levski - Olympique (1 decembrie), Olympique - Dinamo, Heerenveen - Levski (14 decembrie).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.