"Am constatat cu bucurie faptul ca nici Bulgaria nu are plan alternativ la data integrarii, atat pentru Bulgaria, cat si pentru Romania data de 1 ianuarie 2007 fiind data acceptabila si acceptata de integrare", a afirmat presedintele Basescu in cadru
"Am constatat cu bucurie faptul ca nici Bulgaria nu are plan alternativ la data integrarii, atat pentru Bulgaria, cat si pentru Romania data de 1 ianuarie 2007 fiind data acceptabila si acceptata de integrare", a afirmat presedintele Basescu in cadrul declaratiei de presa comuna cu presedintele Gheorghi Parvanov, aflat intr-o vizita la Bucuresti. La randul sau, presedintele bulgar a precizat ca "urmeaza un ultim tur de pista al deosebit de complicatului maraton pe care cele doua tari il au de parcurs in calea lor spre Uniunea Europeana. Tarile noastre nu trebuie sa se piarda in diverse actiuni care sa le distraga atentia de la atingerea acestui scop comun". Dupa intrevederea cu seful statului roman, Parvanov a sustinut un discurs in fata celor doua Camere.
Prezenta presedintelui Bulgariei in plenul reunit al Parlamentului nu i-a impresionat pe alesi, astfel incat discursul oficial al sefului de stat bulgar a rasunat intr-o sala aproape goala. Parvanov a fost ascultat doar de cativa parlamentari, rataciti printre reprezentantii minoritatii bulgare, membrii ai corpului diplomatic si angajati din aparatul tehnic al Legislativului, cu ajutorul carora s-a asigurat o majoritate de bun-simt. Inainte de sedinta oficiala, insusi presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, isi manifesta ingrijorarea pe holurile Parlamentului ca nu va putea sa-i convinga pe senatori sa participe la discursul lui Parvanov. "Sa vedem cum ii strang pe senatori pentru discursul lui Parvanov, ca nu e aproape nimeni pe-aici! In program au fost doar comisii comune, care s-au reunit la Camera Deputatilor, iar activitatea acestora s-a terminat deja!", comenta preocupat seful Senatului.
Parvanov a fost intampinat la Palatul Parlamentului de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si de fostul sef al statului, senatorul PSD Ion Iliescu, pe care l-a imbratisat calduros. In discursul sau, presedintele bulgar a vorbit despre drumul comun al Romaniei si Bulgariei pentru integrarea in UE la 1 ianuarie 2007. El a precizat ca mesajul reportului Comisiei Europene din luna octombrie este ca data de 1 ianuarie 2007 pentru integrare este in mainile celor doua tari. Parvanov a precizat ca el a vorbit intotdeauna despre Romania si Bulgaria ca despre un "tandem" si a sustinut ca viitorul comun al celor doua tari este de a fi impreuna in Uniunea Europeana. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.