Avem in fata noastra o movila de scrisori ale cetatenilor care ne cer sa perseveram in lupta contra cartelurilor spoliatoare.
Toata lumea protesteaza si in cifre elocvente ni se arata fabuloasele beneficii ce realizeaza cartelatii. Daca nu ne i
Avem in fata noastra o movila de scrisori ale cetatenilor care ne cer sa perseveram in lupta contra cartelurilor spoliatoare.
Toata lumea protesteaza si in cifre elocvente ni se arata fabuloasele beneficii ce realizeaza cartelatii. Daca nu ne inselam in Romania exista o lege contra speculei, menita sa taie unghisoara spoliatorilor. Legea e tiparita dar a ramas litera moarta. Fiecare da iama in legi si rade de legiuitor. Nu numai cei mai cu mot calca hotararile legiuitorului, dar micii comercianti incep si ei sa mearga alaturi si nu se dau inapoi atunci cand paralutele cresc in buzunarele domniilor lor. E absolut necesar ca toate cartelurile sa fie supuse unui control din partea administratiei fiecarei localitati in parte. (...)
Orice grupare care are ca obiectiv buzunarul cetateanului, fie prin metoda jafului, atacului sau cartelului, e imorala si in consecinta se face pasibila de o pedeapsa severa.
E o concluziune logica, fireasca si nu ne dumerim de ce nu o inteleg si edilii targului nostru.
Noi cei de la ZIUA suntem cu ochii pe ei, nu vrem sa-i strivim deodata. Preferam sa-i disecam cu taraita, asa cum fac si ei cu noi, cetatenii...
Ii asiguram pe cititorii nostri ca nu ii vom lasa in pace, ii vom demasca pe toti fara deosebire in paginile ziarului nostru.
ZIUA, 4 noiembrie 1937


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.