Mitingul anuntat pentru marti de cele cinci confederatii sindicale a fost suspendat, sindicatele urmand sa decida, saptamana viitoare, dupa o intalnire cu premierul Calin Popescu Tariceanu, asupa organizarii lui, a declarat ieri, pentru Mediafax, Bog
Mitingul anuntat pentru marti de cele cinci confederatii sindicale a fost suspendat, sindicatele urmand sa decida, saptamana viitoare, dupa o intalnire cu premierul Calin Popescu Tariceanu, asupa organizarii lui, a declarat ieri, pentru Mediafax, Bogdan Hossu, presedintele "Cartel Alfa". Mitingul urma sa aiba loc in data de 8 noiembrie, fiind organizat de "Cartel Alfa", BNS, CSDR, CNSLR-Fratia si Meridian. Hossu a precizat ca vor continua pichetarile incepute luni, in fata sediului Parlamentului, iar astazi va avea loc, la Baia Mare, un miting al minerilor. La acest miting sunt asteptati sa participe aproximativ 3000 de mineri din toata tara, protestul vizand politica bugetara adoptata de Guvern in ceea ce priveste sectorul minier.
Precizam ca, in aceasta perioada, au deja loc o serie de proteste, precum greva generala a cadrelor didacatice (care va incepe luni) si grevele functionarilor publici, cea de avertisment anuntata pentru 10 noiembrie si cea generala, din 17 noiembrie. Sindicalistii cer un salariu minim pe economie de 430 de lei, iar in ce priveste bugetul pe 2006 solicita 6% din PIB pentru invatamant, un fond social de 2,5%, precum si tichete de masa pentru tot sectorul bugetar (administratie publica, cultura si educatie, nu doar sanatate). (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.