Primul sondaj de opinie care a incercat sa afle parerea romanilor despre politica externa a Romaniei a fost prezentat miercuri la Bruxelles de Institutul pentru Politici Publice (IPP). "Perceptia romanilor asupra politicii externe", realizat de Gallu
Primul sondaj de opinie care a incercat sa afle parerea romanilor despre politica externa a Romaniei a fost prezentat miercuri la Bruxelles de Institutul pentru Politici Publice (IPP). "Perceptia romanilor asupra politicii externe", realizat de Gallup pentru IPP, a aratat faptul ca romanii sprijina printre altele ideea unei axe de colaborare Washington-Londra-Bucuresti.
William Bohlen, Communication Officer la Transatlantic Center of the German Marshall Fund of the United States de la Bruxelles, a facut cateva comparatii intre rezultatele obtinute la acest sondaj in Romania si rezultatele sondajului Transatlantic Trends, implementat de GMF in Statele Unite si in 9 tari din Europa. Dezbaterea de dupa a fost deschisa de John Audley, Senior Transatlantic Fellow la Transatlantic Center of the German Marshall Fund of the United States.
Evenimentul s-a bucurat de prezenta sefului Misiunii Romaniei la Uniunea Europeana, Lazar Comanescu, ambsadorul Romaniei in Regatul Belgiei, Ion Jinga, directorul Centrului Roman de Informare la Bruxelles, Paul Emett, Head of Office, Biroul Baronesei Nicholson de Winterbourne, Parlamentul European, Viorel Ursu, OSI Policy Fellow, Ovidiu Voicu, Coordonator de programe la Open Society Foundation Romania. Discutiile au abordat problema lipsei de comunicare in ceea ce priveste deciziile de politica externa si necesitatea de a pregati opinia publica pentru integrarea in UE, lipsa figurilor marcante din diplomatie, precum si abordarea problemei securitatii in termeni eminamente militari.
De asemenea, in cursul zilei de azi Institutul pentru Politici Publice organizeaza la Bucuresti intalnirea lui Jean Fournet, adjunctul secretarului general NATO, cu studentii Facultatii de Stiinte Politice. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.