Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal se va intruni astazi, la ora 11, intr-o sedinta care are pe ordinea de zi un singur punct: "Analiza activitatii desfasurata in domeniul arbitrajului. Concluziile dezbaterii organizate pe aceasta tema
Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal se va intruni astazi, la ora 11, intr-o sedinta care are pe ordinea de zi un singur punct: "Analiza activitatii desfasurata in domeniul arbitrajului. Concluziile dezbaterii organizate pe aceasta tema la data de 28 octombrie si adoptarea masurilor pentru imbunatatirea activitatii". In fapt, la Casa Fotbalului va fi oficializata demiterea lui Ion Craciunescu (foto dreapta) de la conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor, dupa ce, acum o saptamana, in cadrul unei intalniri, comandata de Mircea Sandu, presedintele FRF, si condusa de Adalbaret Kassai, secretar general al FRF, s-a propus demiterea lui Craciunescu. Pe 28 octombrie, 10 fosti arbitri au votat impotriva actualului sef al CCA (Vasile Avram, Dan Petrescu, Gheorghe Constantin, Aron Huzu, Patritiu Abrudan, Nicolae Rainea, Mircea Salomir, George Ionescu, Constantin Gheorghe si Mircea Nesu), si doar unul (Ioan Igna) pentru mentinerea acestuia in functie (au mai participat la intalnire Ion Craciunescu - fara drept de vot, Adrian Porumboiu - n-a dorit sa voteze; au lipsit Gheorghe N. Gherghe - neinvitat si Nicolae Grigorescu - din motive medicale). De remarcat ca, din cei 14 arbitri care acum doi ani si jumatate l-au ales pe Craciunescu ca presedinte, sapte dintre acestia nu s-au mai regasit in ultima organigrama. Astfel, s-a decis sa se inainteze catre Comitetul Executiv propunerea demiterii lui Craciunescu, sedinta fiind stabilita initial pentru 2 noiembrie, zi in care seful CCA a fost delegat de forul european ca observator pentru arbitraj la partida Schalke - Fenerbahce din UEFA Champions League (pana la urma, sedinta a fost mutata pentru astazi).
C. Ex. joaca dupa cum ii canta Sandu
Conform componentei Comitetului Executiv al FRF, este greu de crezut ca Mircea Sandu ar putea avea parte astazi de vreo surpriza. Cei 13 membri ai Comitetului Executiv sunt Mircea Sandu - presedintele FRF, Dumitru Dragomir - presedintele LPF si, prin statut, vicepresedinte al FRF, Adalbert Kassai - secretar general al FRF, Corneliu Costinescu, Vasile Filimon, Ion Craciunescu - presedintele CCA, Ioan Becali - reprezentant al cluburilor din Divizia A, Dinu Gheorghe - reprezentant al cluburilor din Divizia A, Dan Tulpan - reprezentant al cluburilor din Divizia B, Gheorghe Chivorchian - reprezentant al cluburilor din Divizia C*, Dan Teban - fotbal feminin, Dan Robe - fotbal in sala, Paul Costas - juniori (*Chivorchian a fost ales din postura de presedinte al FCM Bacau II, echipa din Divizia C). Din cei 13, Sandu are de partea lui cel putin opt dintre acestia (Sandu, Kassai, Costinescu, Filimon, Tulpan, Chivorchian, Teban si Costas), asa incat n-ar fi nici o problema in ceea ce priveste votul anti-Craciunescu. Totusi, "bomba" zilei ar putea fi incercarea lui Sandu de a-l mentine pe Craciunescu, pentru a-si cosmetiza imaginea inaintea alegerilor pentru sefia FRF. Varianta este putin probabila, pentru ca Sandu le-ar fi promis deja pucistilor ca-i va scapa de Craciunescu, iar acum, mai ales dupa ce s-a razgandit cu privire la renuntarea la candidatura, ar cam fi timpul sa se mai si tina de cuvant.
Costica "Suceava" refuza sefia CCA
Imediat dupa votul din 28 octombrie s-a zvonit ca fostul arbitru Constantin Gheorghe, cunoscut drept Costica "Suceava", ar urma sa-i ia locul lui Craciunescu. Acesta avea sustinerea celor care au organizat puciul, fiind fost angajat al lui Adrian Porumboiu (cel mai vehement contestatar al lui Craciunescu). De asemenea, C. Gheorghe a avut relatii excelente cu Mircea Sandu si cu Adalbert Kassai, fiind si unul dintre preferatii presedintilor de club. Numai ca, actualul deputat al Partidului Conservator a declarat public ca nu este interesat de sefia CCA, chiar daca isi doreste sa activeze in continuare ca membru al comisiei. Un alt nume vehiculat pentru conducerea CCA este cel al lui Dan Petrescu, zis "Fibra", care a mai condus arbitrajul romanesc. Cum acesta nu are o imagine tocmai buna, se pare ca Mircea Sandu si acolitii sai nu sunt incantati de aceasta varianta, mai ales ca "Fibra" ocupa deja un post excelent la FRF, si anume cel de presedinte al Comisiei de Fotbal in Sala. In aceste conditii, daca nu cumva Avram va fi recompensat cu functia de presedinte pentru punerea in scena a planului ordonat de Mircea Sandu, se presupune ca solutia aleasa va fi aceea a unei conduceri colective, tocmai pentru ca nimeni sa nu fie tras la raspundere. "Nici nu ma mai intereseaza ce va fi. Eu ma astept sa fiu demis. De fapt, acest lucru era cunoscut de mult si am avut impresia, in toata aceasta perioada, ca asist la o executie", a declarat Craciunescu ieri. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.