Generalii (r) Victor Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac vor fi audiati de instanta suprema, in 14 decembrie, in dosarul rejudecat al revolutiei de la Timisoara. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, ieri, mai multe probe, cerute de Stancule
Generalii (r) Victor Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac vor fi audiati de instanta suprema, in 14 decembrie, in dosarul rejudecat al revolutiei de la Timisoara. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, ieri, mai multe probe, cerute de Stanculescu si Chitac, care urmeaza a fi instrumentate in aceasta cauza. Astfel, judecatorii au admis prezentarea unor sentinte penale ale Tribunalului Militar Bucuresti si acte de cercetare penala ale procurorilor de la Parchetul Militar Timisoara, precum si audierea unor martori. Instanta a incuviintat si aducerea ca probe a unor casete inregistrate la Televiziunea Romana in care Mihai Chitac da interviuri cu privire la evenimentele de la Timisoara.
De asemenea, magistratii au admis efectuarea unei expertize psihiatrice cu internare a lui Victor Athanasie Stanculescu, fapt ce a starnit reactii negative din partea partilor civile si vatamate prezente in sala de sedinta, care au sustinut ca, dupa atatia ani de la producerea evenimentelor, o astfel de proba nu ar mai fi utila. La randul sau, Stanculescu a spus ca se considera "inca foarte intreg la cap".
Dupa terminarea sedintei de judecata, Victor Stanculescu si Mihai Chitac si-au sustinut inca o data nevinovatia, declarand ca spera sa fie achitati si ca toate probele pe care le vor aduce vor permite stabilirea adevarului in legatura cu evenimentele din decembrie 1989, petrecute la Timisoara. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.