Comisia juridica a Camerei Deputatilor a amanat cu o saptamana dezbaterea proiectului Legii camerelor de comert si industrie din Romania, initiat de PNL, care prevede trecerea Oficiului Registrului Comertului de la Ministerul Justitiei la Camerele de
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a amanat cu o saptamana dezbaterea proiectului Legii camerelor de comert si industrie din Romania, initiat de PNL, care prevede trecerea Oficiului Registrului Comertului de la Ministerul Justitiei la Camerele de Comert dupa ce marti ministrul Justitiei s-a opus acestui demers. Presedintele Comisiei, Sergiu Andon (PC), a declarat, ieri, potrivit Mediafax, ca a cerut amanarea pentru ca reprezentantii PC sa se lamureasca, in acest timp, cum sa voteze ca sa fie "fideli" Coalitiei. Conservatorul a precizat ca a solicitat amanarea, dupa ce parlamentarii din Coalitia majoritara au sustinut, marti, la propunerea ministrului Justitiei, Monica Macovei, ca Oficiul Registrului Comertului sa ramana la Ministerul Justitiei. Andon a explicat ca, in timpul guvernarii PSD, Registrul Comertului a fost trecut de la Camerele de Comert la Ministerul Justitiei, adeptii economiei de piata sustinand atunci ca, prin aceasta masura, "PSD nationalizeaza" Oficiul. Alianta DA a promis, in programul de guvernare, retransmiterea Registrului Comertului la Camerele de comert si industrii, iar PNL a elaborat, in acest sens, proiectul legii camerelor de comert si industrii din Romania, proiect care a fost votat deja de Senat. Potrivit lui Sergiu Andon, la dezbaterea din Comisia juridica a Camerei Deputatilor, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a sustinut ca Registrul Comertului ar trebui sa ramana la Ministerul Justitiei, pozitie agreata de majoritatea parlamentarilor din Coalitie, dar si de PSD si PRM, care doreau respingerea proiectului de lege. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.