Arheologii din nordul Chinei se pare ca au descoperit unul dintre cele mai vechi observatoare astronomice din lume, in apropiere de orasul Linfen din provincia Shanxi, relateaza BBC News Online. Ruinele descoperite se pare ca sunt vechi de 4100 de an
Arheologii din nordul Chinei se pare ca au descoperit unul dintre cele mai vechi observatoare astronomice din lume, in apropiere de orasul Linfen din provincia Shanxi, relateaza BBC News Online. Ruinele descoperite se pare ca sunt vechi de 4100 de ani. Wang Shouguan, un cercetator de la Academia Chineza de Stiinte, a declarat ca descoperirea va ajuta la studierea astronomiei stravechi. Astronomii chinezi sunt renumiti pentru faptul ca au facut cele mai vechi observatii in domeniul astronomiei. Observatorul e format dintr-o platforma semicirculara, cu un diametru de 40 de metri, inconjurata de 13 stalpi care se pare ca erau folositi pentru a marca miscarile soarelui de-a lungul anotimpurilor. Observatorul "nu a fost folosit numai pentru observarea fenomenelor astronomice, ci si pentru ritualuri de sacrificare", a declarat He Nu, un cercetator de la Academia Chineza de Stiinte Sociale. "Populatiile stravechi observau de unde rasare soarele si in acest fel diferentiau anotimpurile anului", a adaugat Nu. Pentru a demonstra aceste teorii, arheologii au petrecut 18 luni simuland modul in care populatiile stravechi foloseau observatorul. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.