Oficialii FC Dinamo au declarat ieri ca Ioan Andone va ramane antrenorul echipei indiferent de rezultatul de la Sofia si ca performantele antrenorului vor fi evaluate la sfarsitul sezonului. "Indiferent de rezultatul de la Sofia, Andone va ramane ant
Oficialii FC Dinamo au declarat ieri ca Ioan Andone va ramane antrenorul echipei indiferent de rezultatul de la Sofia si ca performantele antrenorului vor fi evaluate la sfarsitul sezonului. "Indiferent de rezultatul de la Sofia, Andone va ramane antrenorul lui Dinamo. Mergem la Sofia sa castigam. Avem o obligatie morala fata de suporteri sa nu pierdem la Sofia", a spus directorul executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea. Acesta este convins ca jucatorii dinamovisti si-au revenit dupa rezultatele mai slabe din ultima vreme. "Sunt convins ca si-au revenit dupa ultimele rezultate. In ultimii ani, jucatorii au demonstrat ca sunt adevarati campioni. Ei au trecut prin situatii si mai grele, dar si-au revenit si au obtinut performante atat pentru Dinamo, cat si pentru fotbalul romanesc", a mentionat oficialul dinamovist. De asemenea, presedintele Consiliului de Administratie al clubului, Nicolae Badea, a subliniat ca soarta lui Andone nu depinde de rezultatul de la Sofia. "Meciul de la Sofia nu este decisiv pentru Andone. Munca unui tehnician trebuie apreciata prin rezultate. Andone a avut rezultate la Dinamo si nu poate fi judecat dupa un meci sau altul. Vom judeca performantele sau esecurile echipei tehnice la sfarsitul calendarului, nu in timpul desfasurarii lui. Tot ce apare sunt doar speculatii", a sustinut Badea, care considera ca rezultatele slabe vin pe fondul oboselii. "Probabil ca ultimele evolutii s-au datorat unei oboseli psihice si fizice in urma unui ritm competitional pe care, din pacate, echipele romanesti nu sunt obisnuite sa-l duca", a adaugat Badea.
Andone: "Ar fi ideal sa castigam la Sofia"
Dinamo a plecat ieri la Sofia, pentru partida cu Levski, din aceasta seara (ora 19 - in direct la TVR 1), din etapa a 2-a a grupei F a Cupei UEFA. Dinamo a remizat in prima etapa, 0-0 acasa cu Heerenveen, in timp ce Levski a stat.
Inainte de a decola spre Bulgaria, antrenorul Ioan Andone a declarat la Aeroportul "Henri Coanda" ca spera sa obtina o victorie la Sofia. Andone a precizat ca este constient ca va fi un meci dificil, dar cu un joc bun, echipa poate sa obtina un rezultat pozitiv: "Pentru noi, ar fi ideal sa castigam". Intrebat daca fotbalistii si-au revenit dupa ultimele rezultate, Andone a spus: "Fotbalistii si-au revenit si au avut un tonus bun la antrenamente. Am analizat jocul cu Jiul, din campionat, precum si partidele pe care le-a avut Levski. Concluzia este ca au o echipa buna, care nu intamplator joaca in grupele Cupei UEFA. Dar si noi avem sansele noastre. Cred ca putem veni cu o victorie de la Sofia. Va fi greu, trebuie sa dam dovada de daruire si determinare". Andone a precizat ca un egal la Sofia ar fi favorabil echipei sale numai in functie de jocul celorlalte rezultate din grupa. "Un egal ar fi bun in functie de jocul rezultatelor. Ideal ar fi ca Heerenveen sa faca un egal cu TSKA si, atunci, cu cinci puncte te-ai putea califica. Urmeaza sa jucam acasa cu TSKA si in deplasare cu Marseille. Dar de ce sa nu facem si noi un rezultat bun la Marseille?", a mentionat Andone.
Una din intrebarile ziaristilor s-a referit la faptul daca exista presiune din partea conducerii Dinamo. Andone a spus ca exista presiune din partea tuturor, inclusiv a jurnalistilor: "In fotbal exista presiune permanent".
Andone a fost nevoit sa-i lase acasa pe Lucian Goian si pe Octavian Chihaia, in schimb face parte din lot Claudiu Niculescu, care va fi inclus pe foaia de joc. Andone a spus ca nu se pune problema ca acesta sa joace ca titular, dar spera sa fie utilizat spre finalul partidei. "Claudiu Niculescu va face parte din lotul de 18 pe care il voi trece pe foaie. Nu se pune problema ca el sa joace titular, eu sper sa joace spre sfarsitul partidei", a spus Andone.
Niculescu a suferit o interventie chirurgicala la umarul drept, dupa o disjunctie suferita in partida tur cu Everton, din cadrul turului I al Cupei UEFA. Andone a precizat ca mijlocasul Florentin Petre, revenit dupa o accidentare, s-a antrenat normal in ultimele zile. "Petre s-a antrenat normal in ultimele trei zile si nu mai simte dureri. Acesta este un lucru bun. Revenirea lui Petre e un castig pentru noi", a mentionat Andone. Capitanul echipei Dinamo a suferit o contractura musculara in timpul primei partide din cadrul grupei F a Cupei UEFA, cu Heerenveen. Nicolae Badea, presedintele CA al FC Dinamo, a declarat ca spera ca fotbalistii sa revina la eficacitatea si organizarea de joc demonstrate la inceputul sezonului. El a mentionat ca Dinamo a fost obligata sa joace pe trei fronturi: cupa, campionat si competitii europene, unde a intalnit echipe de valori diferite. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.