Printul Charles si ducesa de Cornwall au ajuns marti in Statele Unite si urmeaza ca miercuri sa ia pranzul si cina cu presedintele George W. Bush la Casa Alba, relateaza BBC News Online. Ei au vizitat marti Ground Zero din New York si de asemenea au
Printul Charles si ducesa de Cornwall au ajuns marti in Statele Unite si urmeaza ca miercuri sa ia pranzul si cina cu presedintele George W. Bush la Casa Alba, relateaza BBC News Online. Ei au vizitat marti Ground Zero din New York si de asemenea au participat la o receptie la Muzeul de Arta Moderna. Cei doi au fost vazuti stand de vorba cu mai multe celebritati, printre care si Donald Trump, Sting, Yoko Ono si actrita Joan Collins. In timpul receptiei, mostenitorul coroanei britanice a vorbit despre legaturile speciale dintre America si Marea Britanie, care s-au consolidat in special dupa atacurile teroriste din ultimii ani. "...la 11 septembrie, inimile a nenumarate persoane din Marea Britanie au batut si pentru prietenii nostri americani", a declarat printul. "Iata de ce Statele Unite ne-au sprijinit atat de mult moral dupa atentatele cu bomba din Londra", a adaugat Charles. Inainte de a merge la receptie, Charles si Camilla au inaugurat British Memorial Garden, un monument dedicat victimelor din Marea Britanie care au murit la 11 septembrie in Statele Unite. Sute de fani i-au intampinat pe cei doi la British Memorial Garden. Dupa ce s-au intalnit cu familiile victimelor britanice, Printul Charles si sotia sa au declarat ca au ramas impresionati de ceea ce au vazut acolo. Printul l-a intalnit de asemenea, marti, pe secretarul general al ONU, Kofi Annan la sediul din New York al organizatiei.
Cei doi nu vor sta la Casa Alba in timpul vizitei lor la Washington D.C. Pe parcursul celor trei zile pe care le vor petrece in capitala americana, printul si sotia sa vor depune o coroana de flori la un monument dedicat victimelor celui de-al doilea razboi mondial, cu ocazia implinirii a 60 de ani de la incheierea acestuia. Cuplul regal va merge vineri la New Orleans pentru a intalni victimele uraganului Katrina, care a devastat orasul in luna august. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.