Seful SMG, generalul Eugen Badalan, a infirmat, ieri, informatiile potrivit carora se duc negocieri pentru cumpararea de avioane F 16. Badalan a recunoscut, totusi, potrivit Mediafax, ca se poarta "discutii" pentru inlocuirea aparatelor MIG 21 cu avi
Seful SMG, generalul Eugen Badalan, a infirmat, ieri, informatiile potrivit carora se duc negocieri pentru cumpararea de avioane F 16. Badalan a recunoscut, totusi, potrivit Mediafax, ca se poarta "discutii" pentru inlocuirea aparatelor MIG 21 cu avioane multirol, precizand ca Romania are nevoie de 48 de astfel de aparate. In acest sens, Eugen Badalan a adaugat:"Puneti intrebari plecand de la informatii de presa eronate. Ceea ce va pot spune cu certitudine in legatura cu avioanele F16 este ca in acest moment nu exista nici un contract, nici macar negocieri". Seful SMG a adaugat, insa, ca Romania are in intentie sa inlocuiasca in viitor aparatele MIG 21 cu avioane multirol, precizand ca nu stie ce tip vor fi acestea. "Deocamdata, noi am formulat cerintele operationale pentru avionul multirol. Care va fi el, vom vedea dupa ce se parcurg procedurile legale", a spus Badalan.
Avioanele multirol, neprevazute in bugetul MApN
Generalul a precizat ca acestea ar putea fi achizitionate in perioada 2008-2015. Badalan a explicat ca in bugetul MApN nu este prevazuta achizitionarea de avioane multirol. Intrebat daca autoritatile de la Bucuresti poarta discutii cu anumite tari pentru achizitionarea acestor aparate, seful SMG a afirmat: "Discutii sunt cu foarte multi. Eu nu va pot da exemple, atat timp cat nu exista o decizie in legatura cu acest lucru, pentru ca in momentul in care apare o necesitate incepe, pe de o parte, o activitate de documentare a noastra. Pe de alta parte, incep ofertele din partea producatorilor. Atat timp cat lucrurile sunt in derulare, cat se discuta, cat nimic nu este cert, orice afirmatie in acest domeniu este o exagerare", a mai precizat generalul. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.