Primaria Sectorului 3, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, dezvolta in parteneriat cu Fundatia Nationala "Henri Coanda" un proiect privind identificarea, sprijinirea si promovarea copiilor superdotati. Pentru primarul
Primaria Sectorului 3, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, dezvolta in parteneriat cu Fundatia Nationala "Henri Coanda" un proiect privind identificarea, sprijinirea si promovarea copiilor superdotati. Pentru primarul Liviu Negoita, acest proiect este unul deosebit, deoarece urmareste, in primul rand, imbunatatirea calitatii vietii acestora si a familiilor lor. "Consider ca este de datoria noastra, a autoritatii locale a Sectorului 3, sa-i sprijinim prin proiecte viabile pe copiii si pe tinerii care obtin rezultate de exceptie, asa cum ne ingrijim sa oferim ajutor persoanelor aflate in dificultate, copiilor cu probleme de sanatate si adaptabilitate", ne-a declarat primarul Liviu Negoita. Edilul apreciaza ca un rol important in succesul actiunii il are implicarea familiilor, profesorilor, scolilor, bisericilor, precum si a ONG-urilor de profil etc.
Fundatia Nationala "Henri Conda" coordoneaza activitatile proiectului, identifica si promoveaza imaginea copiilor/tinerilor, pe care ii sprijina material si financiar. Si primaria sustine material proiectul, prin prestatii financiare exceptionale - alocatii in valoare de 78 RON/luna/copil, pe o perioada de 6 luni, conform Legii 272/2004, art. 21. La randul sau, DGASPC organizeaza tabere de creatie, excursii cu scop educativ (vizite la muzee si manastiri), activitati artistice in aer liber (spectacole de dans, muzica, pictura, teatru etc.) si intalniri cu personalitati ale vietii publice. Totodata, autoritatea locala identifica si promoveaza imaginea beneficiarilor proiectului - copiii si tinerii cu varste cuprinse intre 6 si 25 ani, cuprinsi in sistemul educational de pe raza Sectorului 3, carora le acorda rechizite si imbracaminte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.