Lansat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva, noul model Mazda 5 se integreaza perfect in noul design promovat prin conceptul Mazda zoom-zoom. Inovativ, Mazda 5 este singurul autovehicul din clasa sa ce este dotat standard cu sistem culisant de de

Lansat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva, noul model Mazda 5 se integreaza perfect in noul design promovat prin conceptul Mazda zoom-zoom. Inovativ, Mazda 5 este singurul autovehicul din clasa sa ce este dotat standard cu sistem culisant de deschidere a usilor spate ce ofera un acces mult imbunatatit la bancheta, fara sa afecteze comportamentul rutier exemplar sau rigiditatea caroseriei.
La doar doua luni dupa lansarea sa in Marea Britanie, Mazda 5 a fost premiata de revista "4x4 and MPV Driver" ca fiind MPV-ul anului. Bob Murray, "Editorul 4x4 and MPV Driver" a declarat: "Mazda 5 este MPV-ul compact complet: arata bine, se conduce bine, este foarte frumos construita, are foarte multe optiuni in dotare si toate la un pret foarte bun. Astfel, se pozitioneaza in fruntea clasei sale".
Al doilea premiu a fost acordat in Scotia, unde Mazda 5 a fost numita "Cel mai bun MPV in anul 2005", de catre "Premiile scotiene Masina Anului". Vanzarile Mazda 5 au ajuns in Scotia la 4.072 de unitati, dupa doar cateva luni de la lansare. Mazda 5 a concurat pentru acest premiu cu Vauxhall Zafira si Honda FR-V.
In Olanda, Mazda 5 a fost considerata "Cea mai buna masina de familie pentru 2006". Pentru alegerea ultimelor 3 finaliste, s-a apelat la votul publicului, ceea ce dovedeste popularitatea de care se bucura Mazda 5 pe piata olandeza.
Danemarca este o alta tara unde Mazda 5 a avut succes, obtinand locul doi pentru premiul "Masina anului in 2006" cu 142 de puncte, fiind depasita de Seat Leon (194 puncte).
Un juriu format din 25 de jurnalisti a testat 22 de masini in trei zile, pentru a nominaliza doar 5 dintre ele. Rezultatul Mazda 5 este cu atat mai multumitor cu cat Opel Zafira, VW Golf Plus si Mercedes B-class nu au fost nici macar nominalizate.

Nominalizate

Succesul Mazda 5 este numai la inceput, ea deja fiind nominalizata in finala celor 7 masini ce concureaza pentru "Masina anului in Europa in 2006". Dintre cele 27 de noi modele au fost nominalizate doar urmatoarele:
- Alfa Romeo 159
- BMW 3-Series
- Toyota Aygo, Peugeot 107, Citroën C1 (impreuna)
- Mazda 5
- Renault Clio
- Toyota Yaris
- VW Passat
Ultimul model Mazda 5 a primit maximum (5 stele) la ultimele teste Euro NCAP (European New Car Assessment Programme).
Scorul total de 33 de puncte face din Mazda 5 una dintre cele mai sigure masini pentru pasageri din clasa sa, la aproape toate scenariile de impacte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.