Consilierii locali care-si parasesc partidul vor ramane fara mandat. Acelasi lucru se va intampla si in cazul celor care sunt exclusi din formatiunea pe listele careia au candidat. Prevederile fac parte din proiectul de lege privind statutul alesilor
Consilierii locali care-si parasesc partidul vor ramane fara mandat. Acelasi lucru se va intampla si in cazul celor care sunt exclusi din formatiunea pe listele careia au candidat. Prevederile fac parte din proiectul de lege privind statutul alesilor locali, votat ieri de deputati. Potrivit actului normativ, alte cazuri in care mandatul de consilier inceteaza sunt schimbarea domiciliului, imposibilitatea exercitarii mandatului pe o perioada mai mare de sase luni consecutive, constatarea dupa validarea mandatului ca alegerea s-a facut printr-o frauda electorala, condamnarea prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva la o pedeapsa privativa de libertate, punerea sub interdictie judecatoreasca.
Proiectul legislativ, initiat de deputatii PNL, va fi trimis Senatului care este camera decizionala in acest caz.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.