Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va lua in discutie, in sedinta de azi, cererea Departamentului National Anticoruptie de suspendare din functie a judecatorului Vasile Bacu de la Sectia de litigii de munca si contencios administrativ a Tr
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va lua in discutie, in sedinta de azi, cererea Departamentului National Anticoruptie de suspendare din functie a judecatorului Vasile Bacu de la Sectia de litigii de munca si contencios administrativ a Tribunalului Bucuresti, trimis in judecata pentru luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la infractiunea de folosire cu rea credinta a bunurilor societatii. Pana ieri, DNA nu informase CSM cu privire la trimiterea in judecata a judecatorului Vasile Bacu, astfel ca acesta a figurat in planul de intrare in sedinte a Sectiei de litigii de munca si contencios administrativ a Tribunalului Bucuresti. Potrivit legii, orice angajat suspectat de comiterea unei fapte penale trebuie suspendat din functia pe care o detine, pana la lamurirea situatiei sale juridice.
Trimis in judecata de DNA
Procurorii Departamentului National Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a lui Vasile Bacu, judecator la Sectia de litigii de munca si contencios administrativ a Tribunalului Bucuresti - pentru luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la infractiunea de folosire cu rea credinta a bunurilor societatii. Totodata, a fost trimis in fata instantei omul de afaceri Mugurel Remus Mina - pentru dare de mita, trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata si folosire cu rea credinta a bunurilor societatii. Alaturi de magistrat a fost acuzat si avocatul Cornelia Tanasache, din cadrul Baroului Bucuresti - pentru trafic de influenta. Din probele administrate la dosar a rezultat faptul ca, in luna martie 2003, Mina, in calitate de asociat unic si administrator la o societate din Bucuresti, a scos ilegal din patrimoniul acesteia un autoturism Nissan Primera si l-a dat spre folosinta judecatorului Bancu, in scopul de a obtine o solutie favorabila fostei sale sotii, intr-un dosar ce avea ca obiect o actiune de anulare a unei autorizatii de constructie.
Nissan pentru magistratul Bacu
Ulterior, in luna noiembrie 2003, autoturismul a intrat in proprietatea lui Bacu Vasile, iar in luna mai 2004, un complet in componenta caruia intra judecatorul s-a pronuntat in favoarea reclamantei, anuland autorizatia de constructie pentru un imobil vecin cu cel detinut de aceasta si obligand societatea comerciala parata la plata de despagubiri de 162.200 de euro. Pentru a acoperi urmarile de natura penala ale faptelor, in luna ianuarie 2005, Mina, in intelegere cu Bacu, a intocmit, in fals, un contract de imprumut. Conform acestui contract, omul de afaceri ar fi "imprumutat" de la Bacu 533.000.000 de lei, echivalentul a 15.270 de euro, suma care ar fi urmat sa fie restituita la data de 14.05.2003, autoturismul de lux constituind "garantia" ce urma a fi pastrata de judecator in cazul in care "imprumutatul" nu "restituia" suma. In luna noiembrie 2004, Mina a acceptat cererea Corneliei Tanasache de a-i oferi 6.400 euro, in plus fata de onorariul de avocat, in schimbul interventiei acesteia pe langa un judecator de la Curtea de Apel Bucuresti pentru mentinerea in recurs a sentintei civile a Tribunalului Bucuresti, pronuntata de judecatorul Vasile Bacu in favoarea reclamantei.
Dosarul va fi trimis spre solutionare la Curtea de Apel Bucuresti. (P.N.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.