Federatia Romana de Fotbal nu a renuntat la ideea de a duce Nationala la "LG Cup", un turneu amical programat la Teheran in perioada 11-13 noiembrie, de teama sa nu piarda bani. La cateva zile dupa ce Razvan-Mihai Ungureanu, ministrul de Externe al R
Federatia Romana de Fotbal nu a renuntat la ideea de a duce Nationala la "LG Cup", un turneu amical programat la Teheran in perioada 11-13 noiembrie, de teama sa nu piarda bani. La cateva zile dupa ce Razvan-Mihai Ungureanu, ministrul de Externe al Romaniei, a declarat raspicat ca nu recomanda "tricolorilor" sa mearga intr-o zona care a devenit tensionata dupa ce presedintele iranian a cerut "stergerea Israelului de pe harta", FRF a solicitat MAE o pozitie oficiala in privinta prezentei Nationalei la aceasta competitie. Raspunsul MAE nu sosise nici pana ieri la pranz, motiv pentru care federatia a amanat luarea unei decizii in aceasta privinta. Explicatia este de natura financiara, asa cum a explicat Cristian Bivolaru, secretarul general adjunct al FRF pe probleme internationale, care se afla in preavizul de 30 de zile dupa demisia de acum o saptamana. "Am participat si eu intrucatva la stabilirea detaliilor acestui turneu si pot sa spun ca exista o clauza in contractul dintre noi si iranieni potrivit careia daca una dintre parti nu onoreaza contractul este pasibila de amenda. Nu este specificata o suma concreta, partea lezata urmand sa se adreseze FIFA, care decide cuantumul unei amenzi in functie de pretentiile celor care au facut plangerea", ne-a declarat Bivolaru. Practic, daca Romania refuza participarea, este posibila anularea intregii competitii, in cadrul careia urmau sa mai evolueze reprezentativele tarii gazda, a Paraguayului si a statului Togo, toate calificate la Campionatul Mondial de anul viitor. Firma sud-coreeana LG s-ar putea retrage in cazul in care Romania va refuza participarea, iar banii pe care federatia iraniana i-ar fi obtinut de la aceasta pot fi ceruti de la FRF. De altfel, pe site-ul oficial al FIFA, pe data de 12 noiembrie apare un amical batut in cuie intre Iran si Togo. Tocmai de aceea, FRF nu mai intentioneaza sa duca echipa nationala la Teheran, dar cere MAE o recomandare ferma, care sa o absolve de orice vina si care sa poata fi prezentata la FIFA drept alibi pentru neprezentare.
Cote D'Ivoire in pole-position
Faptul ca turneul din Iran este, practic, cazut, a fost confirmat ieri de catre FRF, care anunta ca a intrat in contact cu alte federatii pentru a antama alt meci de pregatire. Se poarta tratative cu Cote d'Ivoire, Argentina, Danemarca, Grecia si Ungaria pentru unul sau doua meciuri amicale. Surse din cadrul FRF anunta ca cele mai avansate tratative sunt cu nationala statului Cote D'Ivoire, in proportie de 95% fiind rezolvate toate aspectele. Astfel, meciul ar urma sa aiba loc in Franta, la Le Mans, pe 12 noiembrie, de la ora 19. Cu celelalte federatii contactate se discuta pentru un alt meci, pe 16 noiembrie, insa Argentina are un meci de pregatire pe 12 cu Anglia, la Geneva, si este greu de crezut ca gruparile la care sunt legitimate starurile sud-americane vor fi de acord sa-i lase jucatorii sa mai evolueze inca o data la patru zile distanta. "Tinand seama de participarea echipelor romanesti in Cupa UEFA, de solicitarile acestora privind menajarea jucatorilor lor susceptibili de a fi selectionati, precum si de faptul ca la echipa nationala vor fi convocati si jucatori care activeaza in campionatele altor tari, pentru evitarea eforturilor de deplasare, FRF a optat pentru disputarea de jocuri in Romania sau in tari mai apropiate geografic", se mai arata in comunicatul remis de ieri de catre FRF. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.