Camera procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si-a dat, ieri, avizul consultativ pentru cei 75 de procurori care au candidat pentru a obtine posturi in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizat
Camera procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si-a dat, ieri, avizul consultativ pentru cei 75 de procurori care au candidat pentru a obtine posturi in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a Parchetului instantei supreme. Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, urmeaza sa decida care dintre cei 75 de procururi vor fi numiti la DIICOT. In Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Teorism, ramasa fara conducere dupa revocarea din functie a fostului sef, Gheorghe Muscalu, si fostului sef-adjunct, Gratiana Isac, sunt mai multe posturi vacante. Motiv pentru care, la inceputul lunii august, procurorul general al Romaniei l-a numit prin ordin, ca delegat, sa ocupe functia de procuror sef adjunct la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism pe Doru Ioan Cristescu, de la Parchetul Curtii de Apel Timisoara. Cum nu a fost desemnata nici o persoana care sa asigure interimatul functiei detinute de fostul sef al DIICOT, conducerea este asigurata tot de Doru Ioan Cristescu. Acesta s-a intors, practic, la sectia pe care a condus-o intre 1996 si 1997, perioada la finalul careia si-a cerut transferul la Timisoara. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.