Premierul italian, Silvio Berlusconi, a avut ieri o intalnire oficiala, la Washington, cu presedintele SUA, George W Bush. Prezenta militara in Irak a constituit principala tema fierbinte din agenda discutiilor, mai ales dupa recentele declaratii sur
Premierul italian, Silvio Berlusconi, a avut ieri o intalnire oficiala, la Washington, cu presedintele SUA, George W Bush. Prezenta militara in Irak a constituit principala tema fierbinte din agenda discutiilor, mai ales dupa recentele declaratii surprinzatoare ale Cavalerului. Dupa ce, ani de zile, presedintele Consiliului italian a fost unul dintre sustinatorii cei mai ferventi ai politicii presedintelui Americii in Europa si unul dintre putinii lideri ai Europei care au trimis trupe militare in Irak, Berlusconi socheaza opinia publica internationala. Astfel, cu ocazia unui interviu acordat unui post de televiziune, premierul a afirmat ca a fost "dintotdeauna impotriva razboiului din Irak".
Ulterior, premierul s-a declarat convins ca retragerea, in momentul actual, a trupelor militare italiene din Irak ar echivala cu un "viitor de sange si teroare" pentru tara araba. "A abandona Irakul inainte de instaurarea unei democratii autentice", a sustinut Berlusconi- ar insemna a trada toti irakienii: pe cei care au mers sa voteze, riscandu-si viata; pe toti cei care s-au implicat in instaurarea aceastei noi democratii si, inclusiv pe cei care si-au dat viata pentru libertate".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.