Astazi, 1 noiembrie, se incheie la Viena editia 2005 (inaugurata pe 14 octombrie) a festivalului "Salam.Orient", rezervat muzicii, dansului si poeziei din spatiul cultural oriental, in mai multe locatii, anunta Compress. Solisti din regiuni nord- si
Astazi, 1 noiembrie, se incheie la Viena editia 2005 (inaugurata pe 14 octombrie) a festivalului "Salam.Orient", rezervat muzicii, dansului si poeziei din spatiul cultural oriental, in mai multe locatii, anunta Compress. Solisti din regiuni nord- si vest-africane, din spatiul turcesc si caucazian s-au numarat printre invitatii de onoare. Editia 2005 a consolidat tematica festivalului initiat in 2001 de Norbert Ehrlich ("Focus on Israel") si continuat in anii urmatori cu editiile "Salam.Islam" si "Salam.Orient", aducand in prim plan creatii si artisti apartinand respectivelor culturi extrem de eterogene, pentru mai buna lor cunoastere si intelegere. "Orientul se intinde, in acest an, pana departe in vestul Africii (...), un spatiu geografic si cultural in care se amesteca lumea Andaluziei, influenta culturii negre, elemente arabe si berbere lasate in urma de valurile de jefuitori...", a rezumat Ehrlich conceptul actualei editii. Programul, extrem de variat, ilustrativ pentru marea varietate a unei culturi pornite pe drumul globalizarii, a cuprins traditii muzicale, prelucrari moderne si dansuri din Azerbaidjan, Turcia, Maroc, Algeria, Israel, Uzbekistan, Mali. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.