Steaua a pierdut duminica seara primul meci in acest campionat, 0-1 in Ghencea cu Gloria Bistrita. Fara aportul publicului, care a avut interdictie ca urmare a deciziei Comisiei de Disciplina a FRF de inchidere a portilor pentru doua etape, echipa lu
Steaua a pierdut duminica seara primul meci in acest campionat, 0-1 in Ghencea cu Gloria Bistrita. Fara aportul publicului, care a avut interdictie ca urmare a deciziei Comisiei de Disciplina a FRF de inchidere a portilor pentru doua etape, echipa lui Protasov a jucat modest in fata unui adversar care s-a baricadat in propria jumatate de teren, vizand un punct. Pana la urma, Sabau a plecat din Ghencea cu toate, fiindca Gabriel Muresan a transformat impecabil o lovitura libera de la 25 de metri cu doar zece minute inainte de terminarea jocului. Steaua rateaza astfel posibilitatea sa revina pe primul loc, dupa ce Dinamo a facut sambata doar 1-1 cu Jiul, tot in propriul fief si tot cu portile inchise. La finalul jocului, stelistii au privit cu calm infrangerea. "Inainte de meci am spus ca nu trebuie sa ne gandim la ce a facut Dinamo, ci sa jucam bine, chiar si fara suporteri. Nu ne-a iesit nimic in aceasta seara din pacate. Nu trebuie sa facem un capat de tara din aceasta infrangere. Aceasta a fost ca o palma care a venit poate la momentul oportun, sa coboram un pic pe pamant. E bine pentru jucatori, care trebuie sa inteleaga ca trebuie sa munceasca mereu", a declarat Oleg Protasov, care a apreciat ca o victorie a elevilor sai ar fi fost nemeritata. "Nu trebuia sa pierdem, dar nici sa castigam. Toata echipa e de vina, nu un anumit jucator. In fotbal sunt si infrangeri. In acest meci mingea nu a fost cu noi, nu am putut sa inscriem. Nu putem spune ca jucatorii n-au vrut. S-au luptat, dar nu a fost suficient. Ne-au lipsit cativa jucatori importanti, insa nu poti juca tot campionatul cu 11 fotbalisti", a comentat Protasov. Pe aceeasi linie s-a situat si presedintele Marius Lacatus. "Nu este ingrijoratoare aceasta infrangere, pentru ca fotbalul este plin de surprize. Pacat ca aceasta surpriza neplacuta a fost azi, insa avem jucatori cu capul pe umeri. Sper sa nu se mai intample astfel de accidente. Mai sunt multe etape pana la final. Important este ca jucatorii sa-si revina pentru urmatorul meci, cu Sampdoria. Caracterele tari ies la suprafata la greu. A contat si lipsa suporterilor, pentru ca in timpul meciului sunt momente cand echipa are nevoie de sprijinul publicului", a declarat Lacatus. Mihai Stoica, managerul general al campionilor, a catalogat esecul din partida cu Gloria ca fiind "o lectie usturatoare": "Nu trebuie sa gasim vinovatii in alta parte, in lipsa suporterilor, sau in arbitri. Vinovati suntem noi, toti cei care ne-am prezentat la acest meci. Ca sa invatam sa castigam, in primul rand trebuie sa invatam sa pierdem. Este o lectie usturatoare si sper sa fi invatat cate ceva toti dupa acest meci". (B.G.)
STEAUA - GLORIA 0-1 (0-0)
A marcat: G. MURESAN (81)
Stadion: "Steaua"; spectatori: 0.
STEAUA: Hamutovski - Ogararu, D. Goian, Ghionea, Nesu - Oprita (73 Dinita), Paraschiv, Lovin (64 Fl. Dumitru), Bostina - N. Dica, V. Iacob. Antrenor: Oleg Protasov.
GLORIA: Albut - D. Matei, A. Rus, Chibulcutean, Sarmasan - Arbanas (78 Mandrean), G. Muresan, Adrudan, Nalati (89 Iftodi), Paduretu (90+2 Gavrilescu) - Negrean. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.
Cartonase galbene: V. Iacob (29) / Sarmasan (78), Mandrean (83), Negrean (90+3).
Au arbitrat: A. Constantin - Ed. Dumitrescu, Cl. Tripa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.