"Ryna", in regia Ruxandrei Zenide, se numara printre cele 14 filme din competitia internationala a Festivalului de Film si Televiziune "Cinema Tout Ecran", ce se desfasoara la Geneva intre 31 octombrie si 6 noiembrie, potrivit site-ului oficial al ma
"Ryna", in regia Ruxandrei Zenide, se numara printre cele 14 filme din competitia internationala a Festivalului de Film si Televiziune "Cinema Tout Ecran", ce se desfasoara la Geneva intre 31 octombrie si 6 noiembrie, potrivit site-ului oficial al manifestarii.
"Ryna", o coproductie Romania-Elvetia, marcheaza debutul in lungmetraj al regizoarei Ruxandra Zenide, premiata la mai multe festivaluri internationale pentru scurtmetrajele ei. "Ryna" a avut premiera in primavara la TIFF-ul clujean, unde interpreta rolului principal, Dorotheea Petre, a obtinut si premiul pentru debut in filmul romanesc. Ulterior, ea a castigat si premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul "Marea Neagra".
Desi a urmat scoala de film din Praga si un program intensiv la New York, iar o mare parte din viata a trait si a lucrat in Elvetia, Zenide a creat intotdeauna povesti romanesti. In cel mai recent film al ei, adolescenta Ryna incearca sa devina femeie, intr-o comunitate mica din Delta Dunarii, unde traditiile sunt greu incercate de noi aspiratii materialiste.
Printre concurentii "Rynei" la premiile de la Geneva se numara filmul sarbesc "Love" (regia Vladan Nikolic), "Les Invisibles" (primul lungmetraj al lui Thierry Jousse) si pelicula canadiana "Mannes of Dying" (Jeremy Peter Allen).
Cea de-a 11-a editie a Festivalului "Cinema Tout Ecran" mai cuprinde o sectiune dedicata noilor seriale de televiziune, o selectie internationala de scurtmetraje, o competitie de productii audiovizuale propuse de posturi (Perspectives) si o sectiune consacrata productiei elvetiene de televiziune. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.