O revista americana despre viata infractorilor, care initial era dedicata puscariasilor, se vinde atat de bine incat va fi expusa spre vanzare in magazinele mari din Statele Unite ale Americii, relateaza The Telegraph.
Spre indignarea celor car
O revista americana despre viata infractorilor, care initial era dedicata puscariasilor, se vinde atat de bine incat va fi expusa spre vanzare in magazinele mari din Statele Unite ale Americii, relateaza The Telegraph.
Spre indignarea celor care lucreaza in serviciile de prevenire a infractiunilor, revista Don Diva - care a fost intitulata de catre creatorii sai ca fiind "biblia originala a strazii" - a fost ceruta de catre majoritatea supermarketurilor din orasele mari.
In aceasta publicatie curiosii pot citi si invata secrete si "sfaturi" despre unde ar putea ascunde droguri, de unde sa-si cumpere dinti de aur, sau masini de numarat bani sau unde sa-si faca tatuaje dentare extravagante.
Revista trimestriala se acopera legal cu avertismentul de pe coperta "Parental Advisory: Gangsta Content" si glorifica si promoveaza stilul de viata al gangsterilor.
Evident, fanii acesteia sustin ca de fapt aceasta este cruda realitate si consecintele infractiunilor: faptasii ajung in final in inchisoare sau mor.
"Am primit numeroase plangeri din partea a diversi oameni, insa nici unul dintre cei nemultumiti nu a citit cu adevarat publicatia. Insa exista si persoane care vad o parte pozitiva a acestor articole" a declarat Tiffany Childs, de 34 de ani, fondatoarea si editoarea revistei.
Lansata acum sase ani, Don Diva se vinde acum in 165.000 de exemplare, iar Childs estimeaza ca aceste reviste ajung in mainile a peste un milion de cititori.
Initial, aproape toti abonatii erau puscariasi, insa acum, doar zece la suta din publicul cititor este format din detinuti, restul fiind format din clientii magazinelor mari, cum ar fi Tower Records sau Borders.
Tiffany Childs s-a inspirat in lansarea revistei din experienta sotului ei, Kevin, care a stat zece ani in puscarie. Acesta era dealer de cocaina si seful unei bande din Harlem.
Ultima editie a revistei Don Diva are pe coperta un pusti care se joaca cu un pistol, fotografie care ilustreaza un articol despre copii si despre violenta. "A fost o coperta scandaloasa. Insa daca o vezi, vrei sa citesti si articolul respectiv. Am mizat pe socul vizual" a explicat Childs.
In aceeasi publicatie, cititorii pot citi diverse "secrete", adica modalitati de evitare a acuzatiilor de spalare de bani, de unde sa cumpere cauciucuri anti-glont sau ultimele schimbari legislative (la sectiunea stiri legislative). Exista de asemenea si un soi de rubrica "scrisori de la cititori" precum si sfaturi din partea unor "specialisti" - cum ar fi detinuti cu experienta, care vorbesc despre regulile de supravietuire din inchisoare.
Susan Marchionna, de la Consiliul National impotriva delincventei si infractiunilor din San Francisco, a declarat ca "este evident ca aceasta publicatie glorifica stilul de viata pe care il prezinta" si ca nu crede ca Don Diva are un caracter de "prevenire" a infractiunilor.
Revista s-a lansat anul trecut si in Marea Britanie, cand au fost publicate - experimental - doar trei numere. Tiffany Childs a declarat insa ca experimentul a fost un succes si ca spera ca se va extinde curand: "nu este o problema strict americana. Peste tot in lume exista comunitati interesate de ceea ce publicam noi". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.