Nu studii superioare ar fi trebuit sa se ceara pentru admiterea depunerii candidaturii la presedintia FRF, ca de o astfel de diploma poate sa faca rost orice prost in ziua de azi, cam la fel cum o obtineau unii sportivi inainte de '90, ci un examen p
Nu studii superioare ar fi trebuit sa se ceara pentru admiterea depunerii candidaturii la presedintia FRF, ca de o astfel de diploma poate sa faca rost orice prost in ziua de azi, cam la fel cum o obtineau unii sportivi inainte de '90, ci un examen psihic si un test de inteligenta, pe care cu singuranta unul dintre competitori le-ar fi picat lamentabil. Auzi minte la Mircea Sandu, sa duca echipa nationala in Iran la putin timp dupa ce presedintele acestei tari cerea "stergerea Israelului de pe harta", motiv pentru care atat statul vizat cat si alte cateva solicita imperios ONU sa impuna sanctiuni drastice impotriva persanilor. Problema este extrem de complexa, iar toate aspectele acesteia conduc catre o concluzie unica: Sandu nu e bun de nimic, e un incapabil teribil de pagubos, iar acum a dovedit-o din plin, inclusiv pentru cei care se mai indoiau.
Mai intai ca el se lauda, sustinut de corul tucalarilor, ca ar fi o persoana influenta in fotbalul mondial, insa iata ca nu este in stare sa organizeze meciuri pregatitoare decat in fata unor grupari ca Togo, Paraguay sau Iran, asta cu toate ca si alte echipe de calibru deja calificate la "mondialele" de anul viitor ar avea nevoie de sparring-partner-i, chiar grupari gen Ucraina, Serbia ori Croatia, ca sa nu vorbim de cele de pe alte continente care obisnuiesc sa faca turnee prin Europa, dar evita cu obstinatie Romania. Deci a cazut din start mitul pe care si-l confectionase cu asa-zisele relatii pe care le-ar avea el la FIFA si UEFA. Apoi, in al doilea si cel mai grav rand, aceasta orientare catre un turneu efectuat intr-o tara incadrata in "axa raului", despre care nici macar nu se stie sigur daca va mai fi admisa sa participe Wold Cup 2006, si pe care, dupa cum spuneam mai sus, o paste cat de curand mania Consiliului de Securitate al ONU, condus, culmea, chiar de un roman. (Apropo, acum 16 ani a mai fost un maniac de ceva mai mare amploare care a ales sa plece in Iran cand tara era in clocot.) In plus, din aceasta pripa rezida disperarea lui Mircea Sandu de a dovedi inaintea alegerilor de la sfarsitul lunii ca ar fi un bun conducator de federatie, care asigura partide pregatitoare echipei nationale cu orice riscuri, intrucat el a tinut mortis sa-i duca pe piturci la scarba aia de turneu in ciuda avertismentelor date de ministrul nostru de externe, Mihai Razvan Ungureanu, care apreciase cu putin timp in urma ca acesta n-ar fi deloc oportun. Mai mult decat atat, ca sa vedeti cat de daunator este acest personaj lugubru, el a si incheiat un contract ferm cu federatia iraniana, in care sunt stipulate despagubiri ce ar putea urca usor la un milion de euro in cazul neparticiparii, cum mai mult ca sigur ca va fi cazul. Va dati seama ce panarama de manager?!! Semneaza un contract din derularea caruia ar urma sa castige maximum 150.000 de euro, asta incluzand trambalarea pana intr-o tara nesigura, disputarea unor meciuri in fata unor parteneri irelevanti, precum si afectarea imaginii tarii si in acelasi timp semneaza ca este de acord sa plateasca despagubiri ce ar depasi bugetul FRF pe un an intreg. Iata hal de conducator!
In fine, Sandu se mai dovedeste inconstient si incult, intrucat a scapat din vedere un detaliu ce ar fi trebuit sa-l priveasca direct, anume ca in Iran consumul de bauturi alcoolice se pedepseste cu vreo 80 de lovituri de bici in piata publica, iar hotia, cu taierea bratului drept. Hai sa-l vedem cum va descarca el lazi de vin si whisky pe aeroportul din Teheran impreuna cu Oache Piscanu, Bebita Kassay sau Meche. "O suta de vine de bou la talpa, monser!"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.