Conducerea PSD admite ca nu a facut nimic in privinta imaginii de partid corupt si nici nu are de gand sa ia masuri radicale in aceasta privinta. Atat presedintele Mircea Geoana, cat si Ion Iliescu au recunoscut existenta oamenilor corupti in partid,
Conducerea PSD admite ca nu a facut nimic in privinta imaginii de partid corupt si nici nu are de gand sa ia masuri radicale in aceasta privinta. Atat presedintele Mircea Geoana, cat si Ion Iliescu au recunoscut existenta oamenilor corupti in partid, dar au dat un pas inapoi cand a fost vorba sa dea publicitatii cateva nume. Ambii lideri ai partidului au sustinut ca nu pot pune eticheta de "corupt" fara a avea dovezi sau chiar sustinere in partid. "Recunosc ca n-am facut pasi in privinta imaginii de partid corupt. Nu stiu daca cineva asteapta miracole peste noapte", a declarat Geoana. Rugat sa ofere macar un nume de pesedist asupra caruia planeaza anumite suspiciuni, presedintele PSD a comentat: "Nu cred in liste si listulete. Eu cred intr-o decizie de principiu". Concret, presedintele PSD vrea ca la urmatorul Consiliu National al partidului sa arate ca instrumentele privind suspendarea si autosuspendarea, prevazute in statutul PSD, sunt valabile si trebuie sa functioneze. Prezent ieri pentru prima oara la sedinta BPN a PSD in calitate de lider de grup, Ion Iliescu nu a vrut sa atace in profunzime problema coruptilor pesedisti. El s-a multumit doar sa afirme ca "probabil" in conducerea PSD sunt persoane cu imaginea patata, dar ca nu e de datoria sa sa le nominalizeze. Intrebat de ce nu a facut curatenie in partid inca de cand era presedintele Romaniei, Iliescu s-a aparat: "Presedintele nu se poate baga in treburile justitiei, ale procuraturii, sa ceara dosare si sa-si bage nasul in ele. Asta e treaba institutiilor abilitate", a spus Iliescu.
Chiar daca prin prezenta lui Iliescu la sedintele BPN s-a dorit sa se dea un semnal de unitate si coerenta, liderii partidului continua sa se contreze. Ieri, s-a consumat un nou schimb de replici dure intre presedintele Mircea Geoana si Adrian Nastase. Primul i-a cerut colegului sau de partid sa informeze BPN asupra activitatii Guvernului din umbra pe care Nastase il conduce. Iritat, fostul premier i-a dat un raspuns taios lui Geoana, dandu-i de inteles ca nu trebuie sa dea socoteala nimanui. Surse din PSD sustin ca Nastase ar fi spus ca in calitatea pe care o are, de presedinte executiv al PSD, poate coordona singur intreaga activitate a departamentelor din umbra.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.