Printesa Letizia, sotia printului mostenitor al Spaniei, Felipe de Burbon, a nascut luni dimineata o fetita, Leonor, a anuntat casa regala spaniola. Nasterea primului copil al cuplului princiar a avut loc la ora 00:46 GMT, a declarat medicul printese
Printesa Letizia, sotia printului mostenitor al Spaniei, Felipe de Burbon, a nascut luni dimineata o fetita, Leonor, a anuntat casa regala spaniola. Nasterea primului copil al cuplului princiar a avut loc la ora 00:46 GMT, a declarat medicul printesei, Luis Ignacio Recasens. Nasterea, prevazuta initial pentru jumatatea lunii noiembrie, s-a realizat prin cezariana. Bebelusul cantareste 3,540 kilograme si masoara 47 de centimetri, iar mama lui se simte bine. Letizia Ortiz, in varsta de 33 de ani, insarcinata in opt luni si jumatate, a fost internata duminica seara intr-o clinica privata din nordul Madridului, impreuna cu sotul ei. Acesta a asistat la nastere, asa cum isi dorea. Numerosi jurnalisti si fotografi au asteptat mai mult de sase ore in apropierea clinicii, duminica, in ciuda unei ploi torentiale. Nasterea a fost anuntata la putin timp dupa ajungerea la clinica a mamei Letiziei, Paloma Rocasolano. Spre dimineata, printul Felipe a iesit din clinica pentru a impartasi emotiile sale cu jurnalistii, in ceea ce priveste evenimentul "cel mai frumos care i se poate intampla cuiva". "Am fost langa ea si momentul nasterii fetitei a fost ceva exceptional", a adaugat printul mostenitor al Spaniei, declarand ca impreuna cu sotia sa s-au hotarat asupra numelui de Leonor "pentru ca este un nume cu multe legaturi istorice, dar este de asemenea un nume frumos". Leonor va avea titlul nobiliar de Infanta de Spania, Printesa de Asturia, de Viana y Gerona, cu rangul de Alteta regala. Ea este a doua in succesiunea la tron, dupa tatal sau. Dar ea nu va pastra acest rang decat daca este copil unic, daca nu va avea decat surori, sau daca, in timp, Constitutia Spaniei se va modifica. Aceasta constitutie, pe care guvernul aflat acum la putere doreste sa o schimbe, prevede pentru moment preeminenta barbatilor la tronul Spaniei. Leonor este cel de-al saptelea nepot al regelui Juan Carlos si al reginei Sofia. Infantele Elena si Christina, surorile lui Felipe, au nascut deja patru baieti si doua fete. Felipe de Bourbon, in varsta de 37 de ani, nascut in ianuarie 1968 la Madrid, este cel de-al treilea copil al regelui Juan Carlos. El s-a casatorit in mai 2004 cu Letizia Ortiz, o jurnalista de televiziune, divortata, originara din Oviedo. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.