Guvernul a aprobat sambata contractul de privatizare a Uzinei Termoelectrice Midia. In baza documentului, Rompetrol Group va prelua 56,57% din capitalul termocentralei. Contractul va fi incheiat intre Ministerul Economiei si Comertului, prin Oficiul
Guvernul a aprobat sambata contractul de privatizare a Uzinei Termoelectrice Midia. In baza documentului, Rompetrol Group va prelua 56,57% din capitalul termocentralei. Contractul va fi incheiat intre Ministerul Economiei si Comertului, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, si consortiul format din Rompetrol Rafinare SA si The Rompetrol Group NV Olanda. Pretul de adjudecare a fost de 76,8 miliarde lei vechi, in timp ce pretul de pornire al licitatie s-a situat la 192,2 miliarde lei vechi, fata de valoarea anuntata la prima infatisare de 384 miliarde lei vechi. Conform proiectului elaborat de Ministerul Economiei pentru privatizarea societatii in urma negocierilor cu investitorul, contractul va intra in vigoare numai dupa adoptarea unui act normativ care va reglementa patrimoniul centralelor electrice de termoficare, pentru a se elimina riscul vanzarii unor actiuni la o societate comerciala ale carei bunuri sunt in domeniul public al statului si, deci, nu pot fi cumparate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.