Circulatia rutiera pe podul de la Maracineni din judetul Buzau a fost reluata sambata, dupa finalizarea lucrarilor de refacere a podului avariat de inundatiile din luna mai. Lucrarile la noul pod de la Maracineni au inceput pe 11 mai, termenul initia
Circulatia rutiera pe podul de la Maracineni din judetul Buzau a fost reluata sambata, dupa finalizarea lucrarilor de refacere a podului avariat de inundatiile din luna mai. Lucrarile la noul pod de la Maracineni au inceput pe 11 mai, termenul initial de finalizare fiind sfarsitul lunii septembrie prelungit apoi cu o luna in urma viiturilor puternice produse de ploile torentiale din luna august. Costul pentru finalizarea lucrarilor este estimat la 500 de miliarde de lei vechi. Pe perioada in care podul a fost impracticabil circulatia provizorie pentru vehiculele usoare a fost asigurata de trei poduri militare din pontoane ridicate de militarii buzoieni dar si acestea au fost avariate in trei randuri de viiturile provocate de ploi. Astfel traficul rutier usor a fost deviat de mai multe ori pe ruta Vernesti-Berca-Sapoca-Maracineni ceea ce inseamna un ocol de 40 de km in timp ce, peste cinci luni, autovehiculele de tonaj greu au facut un ocol de aproximativ 200 de km.
Si circulatia feroviara pe linia Focsani-Putna Seaca (Vrancea) va fi reluata ieri. "Speram ca vom redeschide si podul provizoriu de la Putna Seaca in cateva zile, ceea ce va reasigura legatura directa dintre zona de sud si Moldova" a declarat ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.