Autoritatea Palestiniana a inceput tratativele cu diferitele factiuni integriste in vederea gasirii unei formule comune de incetare a bombardamentelor cu rachete trase din Fasia Gaza asupra Israelului. Surse palestiniene au comunicat, ieri, ca datori
Autoritatea Palestiniana a inceput tratativele cu diferitele factiuni integriste in vederea gasirii unei formule comune de incetare a bombardamentelor cu rachete trase din Fasia Gaza asupra Israelului. Surse palestiniene au comunicat, ieri, ca datorita acestor tratative Israelul si-a sistat atacurile. Discutiile se poarta sub bagheta delegatiei egiptene de securitate, care se afla acum in Gaza. Pana ieri seara, inca nu se ajunsese la un acord si persoane apropiate tratativelor au spus ca pentru moment se incearca stabilirea unui nou armistitiu pentru perioada sarbatorii Id El-Fitter, care incheie Ramadanul. Ultima riposta israeliana a fost in noaptea dinspre sambata spre duminica, cand armata a reactionat in urma lansarii unui obuz de mortier in Neghevul de vest. Ieri dupa amiaza Jihadul Islamic a fost de acord cu oprirea lansarilor de rachete din Gaza, Chaled El-Batas, un responsabil al organizatiei, declarand ca Jihadul va ramane tributar armistitiului daca "si dusmanul il va respecta". Cu toate acestea, organizatia terorista nu a precizat daca va inceta si atentatele sinucigase, ca cel de la Hadera, comis miercurea trecuta. (Nando Mario Varga, Tel Aviv)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.