Salonul Albastru al Clubului Diplomatic din Bucuresti gazduieste, astazi, incepand cu ora 11.00, lansarea cercetarii "Perceptia opiniei publice din Romania asupra politicii externe si a relatiilor internationale", organizata la initiativa Institutulu
Salonul Albastru al Clubului Diplomatic din Bucuresti gazduieste, astazi, incepand cu ora 11.00, lansarea cercetarii "Perceptia opiniei publice din Romania asupra politicii externe si a relatiilor internationale", organizata la initiativa Institutului pentru Politici Publice (IPP). Studiul "Perceptia opiniei publice din Romania asupra politicii externe si a relatiilor internationale", realizat cu sprijinul The German Marshall Fund of the United States, cuprinde rezultatele unui sondaj de opinie pe diferite teme de politica externa a Romaniei si de relatii internationale, precum si opiniile unor personalitati ale elitei politice romanesti asupra acestor teme, incluzand analizele si comentariile coordonatorului pentru Relatii Internationale in cadrul IPP, Sever Voinescu, generalului Dr. Mihail Ionescu si ale sefului Departamentului de Politica Externa al ZIUA, Victor Roncea, in calitate de experti. Prezentarea cercetarii va fi urmata de o sesiune de dezbateri pe marginea catorva din temele abordate, printre care relatiile Romaniei cu NATO, UE, Republica Moldova si tarile vecine, nivelul de implicare al Romaniei pe scena internationala si pozitionarea in relatia transatlantica. La acest eveniment sunt asteptate oficialitati din cadrul Presedintiei, Guvernului Romaniei, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Integrarii Europene, Ministerului Apararii Nationale, senatori si deputati, precum si reprezentanti ai institutiilor internationale si corpului diplomatic acreditat la Bucuresti. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.