Directorul de cabinet al vicepresedintelui SUA, Dick Cheney, Lewis Libby, a demisionat, vineri, dupa inculparea sa intr-o afacere de scurgere de informatii, a anuntat Casa Alba, informeaza Rompres. Lewis "Scooter" Libby, inculpat in afacerea Plame-Wi
Directorul de cabinet al vicepresedintelui SUA, Dick Cheney, Lewis Libby, a demisionat, vineri, dupa inculparea sa intr-o afacere de scurgere de informatii, a anuntat Casa Alba, informeaza Rompres. Lewis "Scooter" Libby, inculpat in afacerea Plame-Wilson, s-a declarat convins ca la incheierea procesului va fi exonerat de culpele aduse. "Imi asum responsabilitatile cu cinste si sinceritate si sunt convins ca la capatul procesului voi fi complet disculpat", a afirmat Libby. Asupra lui Lewis Libby, care a fost director de cabinet al lui Cheney de la inceputul primului mandat al presedintelui Bush, au fost emise cinci capete de acuzare pentru marturie falsa, sperjur si obstructionare a justitiei, potrivit documentelor publicate dupa doi ani de ancheta. Daca va fi gasit vinovat, Libby risca 30 de ani de inchisoare. Procurorul Fitzgerald incearca, din decembrie 2003, sa afle cine a divulgat presei identitatea agentului CIA, Valerie Plame, al carei sot, Joseph Wilson, fost ambasador, a criticat "falsele pretexte" invocate de presedintele Bush pentru a invada Irakul in 2003. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.