Deputatul PSD, Adrian Severin, a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, patru scenarii posibile privind integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, sustinand ca numai unul dintre acestea este favorabil tarii noastre. El a mentionat ca un scenariu
Deputatul PSD, Adrian Severin, a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, patru scenarii posibile privind integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, sustinand ca numai unul dintre acestea este favorabil tarii noastre. El a mentionat ca un scenariu favorabil implica faptul ca pana la sfarsitul anului viitor Romania sa adopte politicile interne necesare, populatia sa raspunda favorabil acestor masuri politice, iar diplomatia romaneasca sa fie in masura sa creeze contextul diplomatic si politic extern favorabil. A doua varianta include neaplicarea masurilor de politica interna de catre Guvern, societatea romaneasca nu raspunde corespunzator acestora, in schimb, pe planul diplomatiei externe se reuseste ca Romania sa fie integrata, in ciuda faptului ca nu este pregatita. Al treilea scenariu include amanarea integrarii din cauza inabilitatii de a forma un cadru favorabil pe plan extern, desi in plan intern toate masurile politice au fost luate si au fost bine primite de catre populatie.
Cel mai de nedorit scenariu este cel in care nu se reuseste nici una dintre cele trei masuri privind integrarea, repectiv guvernul nu aplica masurile interne, populatia nu accepta aceste masuri, iar cadrul extern nu este favorabil. Severin a precizat ca este de asteptat ca pana la mijlocul lunii noiembrie sa fie publicat Raportul Parlamentului European, care va fi intocmit de catre Pierre Moscovici si care va fi dezbatut de catre aceasta institutie la inceputul anului 2006. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.