Profesorul britanic Barry Buzan, unul din cei mai respectabili specialisti in materie de studii de securitate, s-a aflat intr-o vizita speciala in Romania. Profesorul de la faimoasa London School of Economics a sustinut ieri o conferinta publica la M
Profesorul britanic Barry Buzan, unul din cei mai respectabili specialisti in materie de studii de securitate, s-a aflat intr-o vizita speciala in Romania. Profesorul de la faimoasa London School of Economics a sustinut ieri o conferinta publica la Masterul de Studii de Securitate al Universitatii din Bucuresti. Manifestarea, organizata cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii in Romania, la Facultatea de Sociologie, a fost centrata, conform titlului expunerii, pe "Schimbarea si continuitatea din modelele securitatii, de la Westphalia la razboiul antiterorist". Dupa conferinta, in prezenta numerosilor experti, profesorul Buzan a participat la lansarea primului manual de studii de securitate in limba romana, conceput de Ionel Nicu Sava, doctor si conferentiar la Facultatea de Sociologie, coordonator al masterului de profil. Ionel Nicu Sava a explicat de ce este necesara demilitarizarea serviciilor responsabile de securitate, in contextul schimbarilor amenintarilor globale, regionale si a riscurilor politice, economice, societale, ecologice, etc. la adresa securitatii nationale. Profesorul Barry Buzan a apreciat activitatea corpului profesoral al Masterului romanesc si contributia pe care o pot aduce expertii formati aici la securitatea regionala si europeana, in contextul noilor dimensiuni conturate si in lucrarea specialistului Nicu Sava. Saptamana viitoare, pe 1 noiembrie, la Academia Nationala de Informatii, se preconizeaza inca doua lansari a unor lucrari exceptionale despre strategiile si provocarile noului ev: dr Cristian Barna, cu "Terorismul, ultima solutie?" si profesorul univ. dr. Ilie Badescu, cu al sau "Tratat de Geopolitica".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.