Cetatenilor moldoveni li se pregatesc norme noi de intrare in Romania, ceea ce reprezinta un regim de frontiera mai relaxat, dar mai rigid decat anterior. Republica Moldova va stabili, pana la sfarsitul anului, conditiile in care cetatenii sai pot tr
Cetatenilor moldoveni li se pregatesc norme noi de intrare in Romania, ceea ce reprezinta un regim de frontiera mai relaxat, dar mai rigid decat anterior. Republica Moldova va stabili, pana la sfarsitul anului, conditiile in care cetatenii sai pot trece frontiera in Romania pana la 1 ianuarie 2007, urmand a fi stipulate criterii speciale pentru fiecare categorie de persoane, transmite agentia BASA-press. Valeriu Ostalep, viceministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, a declarat pentru BASA-press ca la consultarile de acum doua saptamani, de la Chisinau, au fost discutate cu partea romana problemele aparute la vama, in ultimul timp, pentru cetatenii moldoveni. Acestia trebuie sa faca dovada faptului ca au cum se intretine in Romania ori trebuie sa prezinte invitatii pentru a intra in aceasta tara. "Colegii romani au recunoscut ca nestipularea conditiilor clare pentru trecerea granitei a lasat loc de abuzuri din partea unor politisti de frontiera. De aceea, am convenit sa elaboram un set de angajamente clare, pe anul viitor, pentru cetatenii moldoveni. Acestea vor reprezenta un regim de frontiera mai relaxat, dar mai rigid decat anterior", a precizat viceministrul. Chemat sa dea explicatii in plenul Parlamentului de la Chisinau cu privire la regimul de trecere a frontierei, Ostalep a explicat ca este vorba despre o ordonanta de urgenta din 2002, care nu s-a aplicat moldovenilor decat dupa insistente din partea Bruxelles-ului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.