Romania va trece la ora de iarna in noaptea de sambata spre duminica, ora 4.00 devine ora 3.00, ceasurile trebuind sa fie date inapoi cu o ora. Duminica va fi cea mai lunga zi din an, urmand ca aiba 25 de ore. Orarul de iarna va fi valabil pana in ul
Romania va trece la ora de iarna in noaptea de sambata spre duminica, ora 4.00 devine ora 3.00, ceasurile trebuind sa fie date inapoi cu o ora. Duminica va fi cea mai lunga zi din an, urmand ca aiba 25 de ore. Orarul de iarna va fi valabil pana in ultima duminica din luna martie 2006. Programul tuturor unitatilor economice, sociale si culturale din intreaga tara va ramane neschimbat.
Mersul trenurilor
"CFR Calatori" anunta ca, trecerea Romaniei la ora Europei Orientale nu modifica mersul trenurilor in vigoare. Trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de vara pana in noaptea de 29/30 octombrie ora 04.00, care devine ora 03.00. In noaptea de 29/30 octombrie 2005, cand ora 04.00 devine ora 03.00, toate trenurile de calatori care au ora de plecare din statiile de formare dupa ora 04.00 vor pleca la orele din mersul trenurilor in vigoare, respectand ora Europei Orientale. Trenurile de calatori aflate in circulatie dupa ora 04.00, ora oficiala de vara, vor opri in statiile din parcurs stabilite, unde vor stationa pana la ora de plecare din orarul in vigoare dupa noua ora a Europei Orientale. Pentru trenurile de calatori intarziate se vor stabili masuri pentru utilizarea cat mai eficienta a celor 60 de minute suplimentare aparute datorita trecerii la ora Europei Orientale. Avand in vedere ca si in tarile vecine trecerea de la ora de vara la ora Europei Orientale oficiala se face in aceeasi zi de duminica, 30 octombrie 2005, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula dupa orariile din mersul de tren in vigoare. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.