Reprezentanta diplomatica a Iranului in capitala Federatiei Ruse a incercat, ieri, sa atenueze efectul declaratiilor presedintelui iranian, Mahmud Ahmadinejad, potrivit carora Israelul ar trebui "sters de pe fata pamantului". Presedintele Ahmadinejad
Reprezentanta diplomatica a Iranului in capitala Federatiei Ruse a incercat, ieri, sa atenueze efectul declaratiilor presedintelui iranian, Mahmud Ahmadinejad, potrivit carora Israelul ar trebui "sters de pe fata pamantului". Presedintele Ahmadinejad "nu a dorit sa se exprime in termeni atat de duri si sa provoace un conflict", a motivat comunicatul emis de Ambasada Republicii Islamice Iran la Moscova, preluat de Reuters, apreciind drept "evident" faptul ca, prin remarcele sale, seful de stat iranian "a subliniat pozitia Iranului fata de necesitatea organizarii de alegeri libere in teritoriile (palestiniene, n.red.) ocupate". In replica, liderul de la Teheran a contestat valul de indignare provocat in Occident de afirmatiile sale "corecte si indreptatite", profitand de ocazie pentru a-si relua ofensiva verbala la adresa Israelului. Liderii occidentali "sunt liberi sa vorbeasca, dar cuvintele lor nu au nici o autenticitate. Este evident ca daca o declaratie este corecta si indreptatita va provoca reactii", a declarat, ieri, Ahmadinejad, citat de Mediafax.
"Cuvintele mele sunt exact cuvintele poporului iranian", a continuat liderul iranian, criticand "sionismul international si politica expansionista a arogantei mondiale". "Sunt fiinte obraznice si cred ca lumea intreaga trebuie sa li se supuna. Distrug familiile palestiniene si se asteapta ca nimeni sa nu li se opuna", a mai precizat Ahmadinejad cu privire la Israel. In paralel, zeci de mii de iranieni au participat, ieri, la o manifestatie desfasurata la Teheran cu ocazia Zilei Ierusalimului, lansand sloganuri precum "moarte Israelului" sau "moarte SUA". Manifestantii au ars drapelul israelian in fata Universitatii din capitala iraniana, inainte de rugaciunea saptamanala, dar si un portret al premierului israelian Ariel Sharon si steagurile Statelor Unite si al Marii Britanii. In urma declaratiilor sustinute ale liderului iranian, Israelul a solicitat, ieri, convocarea unei reuniuni de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU in vederea adoptarii unor "actiuni concrete" fata de regimul de la Teheran.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.