Terapiile alternative. Un subiect controversat, luat de multe ori in deradere. Cei care cred in puterea de vindecare a acestui gen de terapii sau macar in puterea lor de a ameliora unele suferinte fizice recomanda, in acelasi timp, consultatiile la m

Terapiile alternative. Un subiect controversat, luat de multe ori in deradere. Cei care cred in puterea de vindecare a acestui gen de terapii sau macar in puterea lor de a ameliora unele suferinte fizice recomanda, in acelasi timp, consultatiile la medicsi urmarea tratamentelorprescrise de acestia. In acelasi timp, cei aflati in suferinta fizica sunt sfatuiti sa aiba grija si de suflet. Pe acestia trebuie sa-i ajute si cei din jur.
Un cuvant adresat din suflet, o simpla mangaiere a celor dragi ii poate face pe bolnavi sa treaca mai usor prin chinurile bolii.
Exista om care macar o data in viata sa nu fi iubit? Filosofii, psihologii si nu numai ei au observat in urma analizelor si studiilor facute ca, in cazul in care, intr-un cuplu, unul dintre parteneri se imbolnaveste, iar celalalt il mangaie, ii sta aproape si il incurajeaza prin cuvinte, suferinta, durerea fizica si sufleteasca a celui bolnav devin mai usor de suportat. De asemenea, dupa cum spune si doamna Monica Visan, general manager al Editurii ''For You'' - editura ce se ocupa cu traducerea si publicarea unor carti de spiritualitate - daca persoana bolnava nu accepta sprijinul sufletesc si rugaciunile celor din jur pentru insanatosire, ''lupta'' celor din jur este din start pierduta. In acelasi timp, fiecare dintre noi putem preveni aparitia unor boli si prin modul de viata si prin credinta sufleteasca. Poate multi nu cred in aceste idei, insa ei uita unele lucruri. Pentru a preveni aparitia unor boli, medicii ne sfatuiesc sa avem un mod de viata sanatos, sa ne rezervam, zilnic, macar o jumatate de ora pentru a ne plimba in parc, pentru a face sport, pentru a citi cateva pagini dintr-o carte, pentru a asculta ''muzica linistitoare''. Din pacate, traim intr-o lume agitata, am uitat sa radem, nu avem timp pentru noi insine. ''Mersul pe jos face piciorul frumos'' sau ''Rasul ingrasa''. Sunt vorbe din batrani, luate de multe ori in deradere. Poate ca nu in toate cazurile aceste vorbe sunt valabile, dar aici trebuie avut in vedere ca rasul ne descarca de energiile negative acumulate, ne face sa ne simtim mai bine sau macar sa uitam pentru cateva ore de problemele zilnice. ''Mersul pe jos'', pe aleile unui parc, pe cararile muntilor sau pe plaja ne pune ''sangele in circulatie si ne oxigeneaza creierul''. Nimeni nu poate sa conteste faptul ca dupa ce a parasit un oras poluat, zgomotos si ajunge la munte sau la mare nu simte ''ca este un alt aer care ne creeaza o stare de bine''. Dupa cateva luni de munca si stres, abia asteptam concediul.
Chiar daca nu plecam la munte sau la mare, statul acasa ''ne schimba''. Asa-numitele cearcane dispar si nu este exclus sa ne mai ingrasam putin. Aceasta pentru ca avem posibilitatea de a ne trezi mai tarziu, mancam la ore fixe si nu mai stam tot timpul cu ochii pe ceas: ''Mai am de facut o gramada de treaba. Daca nu termin?''. In concediu, si nu numai atunci, trebuie sa stam de vorba cu noi insine. Zilnic, asa cum ne sfatuieste si doamna Monica Visan, trebuie sa stam de vorba cu sufletul. Mai mult, nu trebuie sa uitam ca noaptea este un sfetnic bun. Pentru probleme care seara par fara rezolvare, dimineata, dupa o noapte de somn, gasim rezolvarea. Peste noapte ne reincarcam bateriile, ne alimentam cu energii pozitive.

Terapia naturista nu inseamna numai ceaiuri

Peste zi trebuie sa-i dam corpului alimente cat mai curate. ''Terapia naturista nu inseamna numai ceaiuri pe care le servim pentru a ne vindeca de diverse boli. Inseamna o alimentatie sanatoasa, cu legume si fructe care sa nu fie stropite cu fel de fel de substante chimice. Terapia naturista inseamna apropierea de natura. Cati dintre noi se gandesc, in momentul in care culeg un fruct dintr-un copac, ca, de fapt, acel copac ne ofera fructul tocmai prin felul in care sunt asezate ramurile lui? Trebuie evitat pe cat posibil consumul de carne. In momentul in care vrei sa ucizi un animal, el simte si i se face frica. Aceasta frica face ca toate toxinele din organismul sau sa se descarce in carne si organe. Deci, acea carne pe care noi o consumam contine toxine care fac rau organismului nostru. In acelasi timp, cati dintre noi nu simt, uneori, nevoia de a manca anumite legume, fructe...? In acel moment trebuie sa stim ca organismului ii lipsesc anumite vitamine sau minerale. Organismul spune ce este bun si ce este rau pentru noi. Totodata, trebuie sa bem foarte multa apa, avand in vedere ca 70-80 la suta din organismul nostru contine apa. Eu recomand consumul de apa plata. Sucurile naturale, chiar si cele pregatite acasa, la storcator, contin mai multa apa. Aceste aparate scot mai mult apa continuta in fructe, nu si asa-numita celula. In acelasi timp, trebuie sa avem in vedere faptul ca aerul si apa sunt esentiale atat vietii noastre, cat si pentru fructe si legume. Chiar si acestea preiau energia vitala continuta de aer si apa. Noi, oamenii, la randul nostru preluam aceste energii vitale'', explica doamna Monica Visan.

Apa si paharul. Vindecarea cu medicamente si... credinta

''Apa in care vom pune o moneda de argint sau o lingurita de argint va avea o alta structura si o vom bea cu mai mare placere, chiar daca nu ne dam seama de acest lucru. Apa dintr-un pahar pe care scrie, spre exemplu, <> va avea de asemenea o alta structura - are anumite cristale. Trebuie sa credem in puterea cuvantului. Suferinta si bolile se pot vindeca prin iubire exprimata si atingere. Din pacate, oamenii nu mai stiu sa se atinga, nici macar fizic. In momentul in care adresam persoanei de langa noi cuvinte frumoase, incurajatoare si o mangaiem, ii transmitem vibratii de vindecare. Persoana respectiva va primi liniste sufleteasca prin intermediul acestor vibratii. Aceasta nu inseamna, insa, ca un om care sufera de o anumita boala nu trebuie sa mearga la medic. Trebuie sa-si faca analize medicale si sa respecte tratamentul. Vibratiile de vindecare trebuie folosite pe langa tratamentul clasic. Vibratia si tratamentul clasic trebuie sa se completeze una pe cealalta'', precizeaza doamna Visan. ''Boala inseamna strangerea de manie in organism. Fiecare organ care te doare iti arata ca acolo ai manie stocata. Boala este o atentionare asupra faptului ca ceva este in neregula cu sufletul nostru. Problemele cu tiroida apar, indeosebi, la cei care nu-si exprima prin cuvinte supararile. Aceasta tacere face ca toata mania sa se stranga in gusa. Pe de alta parte, asa cum bine observam cu totii, exista zile in care multi dintre noi acuza dureri de cap sau de oase. De unde aceasta durere in masa? Influxul energetic poate provoca dureri de oase sau de cap in masa'', spune doamna Visan.

''Toti suntem vampiri energetici''

Pe de alta parte, multi oameni isi pun problema existentei energiilor pozitive si negative. ''In locul in care se asaza cainele in casa exista energii pozitive si acolo este bine sa ne asezam si noi. In locul in care se asaza pisica sunt energiile negative. De asemenea, exista caini care au capacitatea de a simti ca un om este in pragul de a lesina sau de a face o criza de epilepsie. Se pune intrebarea: <>. Si parerile privind epilepsia si schizofrenia sunt impartite'', precizeaza doamna Monica Visan.
''In ceea ce priveste energiile, trebuie stiut faptul ca toti suntem vampiri energetici. Oamenii se impart in patru grupe de vampiri energetici. Intimidatorul este genul care tipa la cei din jur, nu are energie si, prin modul de adresare, ia energia celor din preajma sa. Interogatorul, care prin intrebarile ce ni le adreseaza, ne ia energia. <> este genul de om care se vaita tot timpul si care prin faptul ca noi il compatimim ne ia energia. Distantul este omul care vorbeste putin, asteapta sa fie intrebat ceva si tocmai prin intrebarile pe care i le adresam ii dam energie. Cunoscand aceste lucruri, stim sa ne aparam si energia. Cati dintre noi nu au simtit dupa discutia avuta cu o persoana sau cu un grup de persoane ca nu mai au putere, ca sunt obositi?'', subliniaza doamna Visan.

Reincarnarea - un subiect controversat

Nu exista om in aceasta lume care sa nu-si fi pus, macar o data, intrebarea: ''Ce ma asteapta dupa moarte?''. Cand esti tanar nu acorzi prea mult timp gasirii unui raspuns. Pe parcurs, insa, aceasta intrebare, in unele cazuri, chiar te framanta. Nu putini sunt cei care spun: ''Nu s-a intors nimeni de pe lumea cealalta pentru a povesti ce-i acolo''. Dar aceasta nu inseamna ca cercetatorii nu continua sa caute raspunsuri, mai ales in conditiile in care Pamantul este plin de mistere.
Boala si durerea sunt inevitabile intr-o viata de om, insa trebuie gasita puterea de a trece peste ele. O data cu inaintarea in varsta, foarte multi dintre oameni se roaga Divinitatii sa le ierte pacatele, in speranta ca nu vor muri in chinuri si ca ''pe lumea cealalta le va fi mai bine''. Exista reincarnarea? Cine stabileste ce vom face in viata urmatoare? Cine ne alege parintii? Sunt alte intrebari la care multi dintre noi cauta un raspuns. Dar, pana a ne face macar o idee despre toate aceste lucruri, este indicat sa citim carti de filosofie, de spiritualitate, de psihologie.
''Cand pierdem pe cineva drag, noi nu plangem de mila celui decedat, ci de mila noastra. Ramanem singuri si cel mai des ne framanta gandul ca am ramas singuri. Trebuie spus, insa, ca nimeni nu moare, doar ca sufletul paraseste trupul. Plangerea mortului de catre cei dragi implica energii negative, astfel ca impiedicam sufletul celui decedat sa plece. De aceea, traditia spune ca trebuie chemate bocitoare care sa jeleasca mortul. Ce sunt bocitoarele? Niste persoane angajate special sa planga. Plansul lor, avand in vedere ca nu au nici o legatura sufleteasca cu persoana decedata, nu implica energie negativa, deci sufletul mortului poate pleca de langa noi. Dupa moarte exista reincarnarea. Inchipuiti-va ca sufletul ajunge intr-un loc unde exista multa liniste si poate sta acolo sa se odihneasca atat cat doreste. Dupa odihna, sufletul isi va alege prin ce experiente vrea sa treaca in viata urmatoare. Sufletul nostru poate alege sa traiasca pe Pamant experienta unei persoane cu handicap, a unei celebritati, a unui om simplu cu o meserie modesta, a unui sarac sau a unui bogat, a unui infractor sau a unui om care nu va fi certat cu legea. Toate aceste experiente duc la cunoasterea si acumularea de trairi si, intr-un final, la nemurire. Dumnezeu ne lasa sa ne alegem parintii din viata urmatoare, modul de viata si modul in care dorim sa murim. Atat timp cat sufletul este pe Pamant, Dumnezeu ne sfatuieste ce sa facem, ii putem cere anumite lucruri, dar trebuie sa avem grija ce-I cerem.
De asemenea, trebuie sa stim cum sa-I cerem ceva. Dumnezeu te lasa sa faci ce vrei. Iti da liber arbitru. Oamenii pot crede sau nu in toate aceste lucruri. De aceea exista liberul arbitru. Pe cei care au indoieli fata de aceste lucruri ii sfatuiesc sa-si identifice temerile si sa caute in propria viata de ce au acele temeri'', afirma doamna Monica Visan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.