O mana de elevi ai unei scoli de cartier au jucat ieri baschet cu un actor nominalizat la Oscar. Venit in Romania pentru actiuni caritabile, Ethan Hawke a luat loc intr-o banca la Scoala nr. 141 din Ferentari si a explicat presei de ce isi petrece Ha
O mana de elevi ai unei scoli de cartier au jucat ieri baschet cu un actor nominalizat la Oscar. Venit in Romania pentru actiuni caritabile, Ethan Hawke a luat loc intr-o banca la Scoala nr. 141 din Ferentari si a explicat presei de ce isi petrece Halloween-ul la Bucuresti anul acesta.
Inainte de a se urca intr-o limuzina, actorul, imbracat in blugi, tricou si camasa, a batut mingea cu cativa copii in curtea scolii. Insotitorul sau si, totodata, motivul pentru care Ethan s-a aflat timp de jumatate de ora la o scoala din sectorul 5 al Capitalei Romaniei este Leslie Hawke, mama lui.
Initiatoarea unor programe sociale si de educatie pentru copii si familii defavorizate din Bucuresti si Bacau, Leslie a hotarat sa-si invite fiul celebru la o serie de evenimente caritabile.
Actorul in varsta de 35 de ani a participat aseara la premiera unui film in care joaca, "Tape". Azi dimineata, in acelasi loc, urma sa dea autografe si sa citeasca fragmente din romanul sau "Miercurea cenusii", publicat de Humanitas. Asta seara, la Palatul Parlamentului, el va participa la un bal de Halloween, alaturi de sase sute de lideri ai sectorului civic si de afaceri, personalitati din lumea politicii, a artei si a televiziunii.
Ethan Hawke, care este pentru a treia oara in Romania, recunoaste ca n-ar fi ajuns in aceasta parte a Europei daca n-ar fi fost mama sa. "Stiu foarte putine lucruri despre Europa de est, doar ce-am auzit la stiri si am citit in ziare despre Revolutie si caderea comunismului (...) Stiu insa ca nu sunt la Budapesta", a spus actorul, tata a doi copii.
"In urma cu cinci ani, mama mea a venit in Romania si s-a indragostit de aceasta tara. Am venit s-o vizitez si am vazut cat de multumita e de munca pe care o face aici. M-a motivat si pe mine. Printre rechizite, fotografii cu elevi si scrisori de Halloween catre fantome, starul filmelor "Cercul poetilor disparuti", "Before Sunrise" si "Training Day" (nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar) a raspuns unei singure intrebari despre cinematografie. Desi stie ca in Romania se toarna tot mai multe productii straine, el spune ca n-a avut nici o oferta concreta de a filma aici. Hawke nu este insa doar actor. Un om care nu se da in laturi de la lucruri riscante, s-a apucat sa scrie romane ("The Hottest State" si "Ash Wednesday") si a facut regie de film ("Chelsea Walls"). Cei care vor merge la CinemaPRO in acest week-end il vor descoperi in doua ipostaze.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.