Sotia senatorului Adrian Paunescu, Carmen Paunescu, acuzata de omor din culpa dupa ce a provocat, in vara anului 2004, un accident de circulatie in urma caruia trei persoane au murit, a fost condamnata ieri, de judecatoria Ramnicu Valcea la doi ani d
Sotia senatorului Adrian Paunescu, Carmen Paunescu, acuzata de omor din culpa dupa ce a provocat, in vara anului 2004, un accident de circulatie in urma caruia trei persoane au murit, a fost condamnata ieri, de judecatoria Ramnicu Valcea la doi ani de inchisoare cu suspendare. La ultimul termen al procesului, a fost prezenta si minora Silvia Burlan, singura supravietuitoare a accidentului si bunicul acesteia, Gheorghe Burlan. Barbatul si-a mentinut solicitarea de a se constitui parte civila, dar si-a diminuat la jumatate suma solicitata, de la doua miliarde, la un miliard de lei vechi. Burlan a declarat ca nu mai are ce sa ii ceara lui Carmen Paunescu, si ca lasa la aprecierea acesteia pretul a trei vieti.
Pedeapsa "sub limita prevazuta de lege"
La randul ei, Silvia Burlan a precizat ca accepta oferta financiara a inculpatei, ca nu formuleaza nici o pretentie de despagubiri si ca isi retrage calitatea de parte civila in procesul penal intentat acesteia. In finalul audierilor, Carmen Paunescu a solicitat clementa declarand ca regreta cele intamplate. Aceasta a afirmat ca vrea "sa-si creasca cei doi copii" aflati in sala de judecata, adica "pe fiica mea si pe Silvia".
Avocatul lui Carmen Paunescu a solicitat o pedeapsa "sub limita minima prevazuta de lege", argumentand prin "conduita ireprosabila si onestitatea" clientei sale, atat inainte, cat si dupa accidentul de circulatie, exprimandu-si "convingerea ca sentinta ce va fi pronuntata va ramane definitiva", adica nu va fi contestata cu recurs. Ea i-a cerut judecatorului sa nu se lase influntat de "linsajul mediatic la care fost supusa Carmen Paunescu" dupa accidentul de circulatie din 31 iulie 2004. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.