Romania se comporta deja ca o tara membra a Uniunii Europene prin masurile luate impotriva gripei aviare, contribuind astfel la impiedicarea raspandirii epidemiei si dovedind prin aceasta ca UE are nevoie de Romania, a declarat presedintele Traian Ba
Romania se comporta deja ca o tara membra a Uniunii Europene prin masurile luate impotriva gripei aviare, contribuind astfel la impiedicarea raspandirii epidemiei si dovedind prin aceasta ca UE are nevoie de Romania, a declarat presedintele Traian Basescu intr-un interviu acordat CNN, informeaza Mediafax. Basescu a fost invitat, miercuri seara, la CNN in contextul stirilor despre situatia gripei aviare in lume, pentru a vorbi despre modul in care Romania gestioneaza aceasta criza. Presedintele a spus ca in Romania s-au inregistrat doar doua focare de gripa aviara, dar situatia pare sa fie sub control, gratie masurilor care au fost luate de autoritati - eliminarea a zeci de mii de pasari, carantina, dezinfectie. Cea mai buna metoda de a preveni o pandemie este a lua in considerare cele mai pesimiste scenarii si a actiona in consecinta, a mai spus Basescu. Intrebat daca romanii continua sa manance carne de pui, presedintele a afirmat ca autoritatile incurajeaza populatia sa respecte regulile de igiena si recomandarile internationale in privinta manipularii si prepararii carnii si a oualor. "Instruim populatia cum sa manance", a declarat Basescu. In ceea ce priveste o eventuala panica legata de o pandemie de gripa aviara, Basescu a aratat ca autoritatile incearca sa indeparteze temerile prin campania de vaccinare a populatiei si prin constituirea unor stocuri de Tamiflu. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.