Peste 11.000 de plangeri, memorii sau alte lucrari au fost trimise, de la inceputul acestui an, Parchetului Capitalei, o parte dintre acestea facand referire la cazuri inchise sau solutionate cu sapte-opt ani in urma, a declarat ieri, prim-procurorul
Peste 11.000 de plangeri, memorii sau alte lucrari au fost trimise, de la inceputul acestui an, Parchetului Capitalei, o parte dintre acestea facand referire la cazuri inchise sau solutionate cu sapte-opt ani in urma, a declarat ieri, prim-procurorul Dragos Nestor, precizand ca unii petitionari le trimit si altor institutii, care, la randul lor, le tramsmit tot Parchetului Capitalei.
Potrivit acestuia, Parchetul Capitalei este asaltat zilnic cu aproximativ 50 de reclamatii privind cazuri noi, fiecarui procuror revenindu-i in medie de solutionat aproape o suta de dosare.
Numai in ultimele doua saptamani, procurorii bucuresteni au intocmit 44 de rechizitorii, iar in 444 de dosare s-au dat alte solutii, ramanand in lucru 1.067 de cazuri. La sectia de supraveghere a urmaririi penale de catre procurori sunt in lucru 1.410 dosare.
Parchetul Tribunalului Bucuresti are 42 de procurori coordonati de Dragos Nestor, care sustine ca schema de personal ar fi pentru 64 de posturi. In opinia acestuia, cel mai mult au de lucru cei 13 procurori ai Sectiei judiciare, care intra o data la doua zile in sedintele de judecata de la instante, toti lucrand intr-un birou de la Tribunalul Bucuresti. Conditiile lor de lucru sunt considerate de Nestor drept improprii, insa nu exista spatiu in tribunal care sa le poata fi repartizat.
Pe de alta parte, seful Parchetului Capitalei sustine ca legea ar trebui sa restranga intr-un fel posibilitatea de a te plange oricand, avandu-se in vedere faptul ca reclamatia care priveste un caz survine la un termen considerabil de la inchiderea sau finalizarea respectivului dosar.
"Dreptul constitutional la petitie trebuie respectat, dar legea ar trebui sa limiteze termenul in care sa se poate face un astfel de demers", a mai spus, citat de Mediafax, Dragos Nestor.
Plangerile, printre care si unele referitoare la inundarea, tasarea mormintelor si mutarea cadavrelor sau la cereri privind acordarea buteliilor, ajung pe masa procurorilor bucuresteni, care au si asa un volum mare de lucru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.