Regele Mihai I solicita retrocedarea unei suprafete de 50 de hectare de padure in zona localitatii sucevene Pojorata, in baza Legii 247/2005 privind regimul proprietatii, a anuntat, ieri, prefectul de Suceava Orest Onofrei, informeaza Mediafax. Potri
Regele Mihai I solicita retrocedarea unei suprafete de 50 de hectare de padure in zona localitatii sucevene Pojorata, in baza Legii 247/2005 privind regimul proprietatii, a anuntat, ieri, prefectul de Suceava Orest Onofrei, informeaza Mediafax. Potrivit lui Onofrei, pana in prezent in judet au fost depuse, in baza noii legi privind regimul proprietatii, peste 20.000 de cereri pentru retrocedarea a aproape 300.000 ha de teren, din care 22.450 ha reprezinta terenuri agricole, iar restul terenuri cu vegetatie forestiera. Conform prefectului, cea mai importanta suprafata de padure, de 192.000 ha, este revendicata de Fondul Bisericesc Ortodox Roman din Bucovina. Onofrei a mai spus ca si fostul suveran al Romaniei, Regele Mihai I, a depus o solicitare privind retrocedarea unei suprafete de 50 ha de padure in comuna Pojorata. Prefectul de Suceava sustine ca "activitatea de retrocedare a proprietatilor in judetul Suceava este laborioasa si trebuie realizata cu respectarea intocmai a legalitatii" Onofrei a mai spus ca la Prefectura au fost depuse foarte multe plangeri privind lipsa de corectitudine a unor membri din Comisiile locale de fond funciar si ca a cerut primarilor sa inlocuiasca persoanele asupra carora planeaza suspiciuni de incorectitudine. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.