Romavia a anuntat, la ora inchiderii editiei, ca va trimite la Dubrovnik (Croatia), o aeronava BAC 1-11 pentru a prelua pasagerii cursei charter, dupa ce primul avion nu a reusit sa decoleze din motive tehnice. Directorul general adjunct al Romavia,
Romavia a anuntat, la ora inchiderii editiei, ca va trimite la Dubrovnik (Croatia), o aeronava BAC 1-11 pentru a prelua pasagerii cursei charter, dupa ce primul avion nu a reusit sa decoleze din motive tehnice. Directorul general adjunct al Romavia, Florian Costache a precizat ca "initial, am apreciat ca defectiunea va fi remediata in scurt timp. Din pacate, nu s-a reusit si s-a luat decizia de a trimite o alta aeronava, care va pleca imediat dupa indeplinirea formalitatilor. Durata zborului catre Dubrovnik este estimata la 50 de minute. Credem ca pasagerii cursei charter vor reveni in tara in cursul acestei zile (ieri - n.r.)".
Primul avion urma sa decoleze de la Dubrovnik la ora 13.00 (14.00 ora Romaniei) si sa aterizeze la Bucuresti la ora 15.25, ora locala. Printre pasageri se afla 28 jurnalisti, presedintele Bancpost, Mihai Bogza, presedintele onorific al Bancpost, Elena Petculescu, presedintele CEC, Eugen Radulescu, vicepresedintele BRD, Petre Bunescu, directorul Directiei Stabilitate Financiara din BNR, Ion Dragulin. Ei s-au imbarcat in avion, insa dupa aproximativ 30 de minute au fost anuntati ca trebuie sa coboare, dupa care au fost transportati in aeroport.
Costache a precizat ca un aparat de la bordul aeronavei indica eronat o pozitie a unui dispozitiv de hipersustentatie (flaps). "In aceasta situatie, echipajul nu opereaza decolarea, urmand sa remedieze indicatia eronata", a adaugat Costache. La Dubrovnik a avut loc in aceasta saptamana Forumul sud-est european, organizat de Euromoney. (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.