Un sac cu gaini moarte a fost gasit, ieri, intr-un vagon cu carbuni importati pentru Termica SA Suceava dintr-o localitate din vestul Siberiei, iar autoritatile sanitare veterinare au recoltat probe ce urmeaza sa fie analizate la Laboratorul de speci
Un sac cu gaini moarte a fost gasit, ieri, intr-un vagon cu carbuni importati pentru Termica SA Suceava dintr-o localitate din vestul Siberiei, iar autoritatile sanitare veterinare au recoltat probe ce urmeaza sa fie analizate la Laboratorul de specialitate din Bucuresti, informeaza Mediafax. Directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat ca a fost anuntat ca la Termica SA Suceava a fost gasit, intr-un un vagon cu carbuni sosit din Siberia, un sac cu gaini moarte. El a precizat ca acesti carbuni au fost importati de Termica SA dintr-o localitate din vestul Siberiei. Potrivit lui Dulgheru, sacul era spart, iar gainile au fost arse la temperaturi de peste o mie de grade Celsius, fiind aruncate in incinerator o data cu carbunii. La manipulare, una din pasari a ramas agatata, motiv pentru care au fost anuntate autoritatile sanitare veterinare. Pasarea moarta a fost preluata de o echipa a DSVSA Suceava si au fost recoltate probe ce urmeaza sa fie trimise la Laboratorul central pentru diagnostic si sanatate animala din Bucuresti. In opinia directorului DSVSA Suceava, sacul cu pasari moarte fie a fost aruncat pe carbunii din vagon pe traseu, fie provine din localitatea in care a fost incarcat vagonul. Un oficial al Agentiei franceze pentru Securitate Sanitara a Alimentelor (AFSSA) a anuntat, de curand, ca focarele de gripa aviara depistate in Rusia sunt dispuse de-a lungul "liniei transsiberiene". (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.