Procurorii Parchetului Capitalei au retinut un barbat care si-a arogat diferite calitati oficiale - de la cea de ofiter SRI si pana la cea de magistrat - inseland mai multe persoane, carora le-ar fi cerut sume intre 300 si 900 de euro, pentru a le fa
Procurorii Parchetului Capitalei au retinut un barbat care si-a arogat diferite calitati oficiale - de la cea de ofiter SRI si pana la cea de magistrat - inseland mai multe persoane, carora le-ar fi cerut sume intre 300 si 900 de euro, pentru a le facilita obtinerea de informatii clasificate.
Procurori din cadrul Parchetului Tribunalului Bucuresti, impreuna cu specialisti ai Politiei Capitalei si ai Serviciului Roman de Informatii, l-au prins in flagrant delict pe Florin Georgescu. Potrivit Biroului de Presa al Ministerului Public, Florin Georgescu, prin folosirea de identitati false si arogarea de calitati oficiale (fost ofiter SRI, fost ofiter al unui serviciu de siguranta nationala, procuror) ar fi contactat mai multe persoane, de la care ar fi obtinut, prin inselaciune, sume cuprinse intre 300 si 900 euro, sub pretextul furnizarii de informatii clasificate (date confidentiale) despre acestea. Procurorii bucuresteni au declansat urmarirea penala impotriva lui Florin Georgescu (care, potrivit unor surse judiciare, ar fi lucrat in cadrul SRI, la un moment dat - n.red.), pentru inselaciune, uzurpare de calitati oficiale si santaj. La propunerea procurorilor, Tribunalul Bucuresti a hotarat emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Georgescu, pentru o perioada de 30 zile. Potrivit unor surse judiciare, numele persoanei retinute de procurorii bucuresteni, Florin Georgescu, ar fi fost vehiculat si in contextul anchetei in cazul lui Dragos Ciupercescu - condamnat la 19 ani de detentie pentru fapte de terorism, in legatura cu furtul unor grenade defensive dintr-o unitate militara. In 6 noiembrie 2002, Ciupercescu a detonat pe trotuarul din fata Liceului "Jean Monet" una din grenadele sustrase, ranind cinci elevi si degradand unele bunuri. In 14 martie anul urmator, el a amplasat o alta grenada, pe o alee frecventata din Parcul Cismigiu, in ambele cazuri urmarind uciderea unor persoane prin detonarea munitiei respective.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.