La solicitarea Colegiului Medicilor, Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP) a organizat miercuri o intalnire intre Ministerul Sanatatii (MS) si reprezentantii Colegiului, pentru dialog mai eficient asupra legilor sanatatii. In cadrul di
La solicitarea Colegiului Medicilor, Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP) a organizat miercuri o intalnire intre Ministerul Sanatatii (MS) si reprezentantii Colegiului, pentru dialog mai eficient asupra legilor sanatatii. In cadrul discutiilor s-a stabilit ca MS sa desfasoare consultari cu medicii din Romania, dupa un calendar ce urmeaza a fi elaborat si care sa permita adoptarea cat mai rapida a legilor din domeniu, necesare pentru reformarea sistemului. De asemenea, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a acceptat sa se modifice o serie de pasaje din propunerile legislative pentru a elimina subordonarea Colegiului, organizatie profesionala a unei profesii liberale, medicina, ca si CRP - ziaristica, fata de guvern si factorul politic. S-au discutat aspecte care privesc managementul spitalelor, centralizarea numirilor si responsabilizarea personalului de conducere, ghidurile de practica medicala si malpraxisul, coruptia din cadrul sistemului. CRP anunta ca va monitoriza respectarea de ambele parti a celor convenite in cadrul discutiilor. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.