Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a anuntat ieri, intr-un comunicat de presa, ca solicita servicii de consultanta din partea unor banci de investitii, in vederea privatizarii Societatii Nationale Radiocomunicatii. Bancile de
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a anuntat ieri, intr-un comunicat de presa, ca solicita servicii de consultanta din partea unor banci de investitii, in vederea privatizarii Societatii Nationale Radiocomunicatii. Bancile de investitii interesate de propunerea MCTI trebuie sa prezinte documente care sa ateste experienta in domeniul acordarii de consultanta pentru guverne, in privatizarea cu succes a companiilor de stat din sectorul de telecomunicatii si broadcasting, cu o cifra de afaceri de minim 100 milioane dolari. Un alt criteriu il constituie experienta institutiilor bancare in acordarea de consultanta financiara in fuziuni si achizitii de profil in Europa si in special in Europa Centrala si de Est. Bancile isi pot anunta disponibilitatea de a participa la licitatie prin expedierea catre MCTI a unei scrisori de interes, pana pe data de 9 noiembrie. Dupa primirea documentelor, acestea vor fi evaluate de catre comisiile MCTI, toate partile interesate urmand sa fie notificate asupra rezultatului procesului de precalificare.
Nu este exclusa nici posibilitatea asocierilor intre consultanti, ea fiind conditionata doar de mentionarea acestui lucru in scrisoarea de interes. Firmele care vor trece de aceasta prima faza vor trebui sa intre in posesia cererii de oferte, care va descrie intregul proces de selectie si angajare de servicii de consultanta in vederea privatizarii Societatii Nationale Radiocomunicatii.
Infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania. Compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, pentru retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet. Societatea Nationala Radiocomunicatii a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 212,3 milioane de lei noi cu un profit net de 22,7 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.